İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Soykırımdan kurtulan 99 sürgünün portreleri

Ermeni soykırımında 1915 yılında sağ kurtularak hayatta kalan 99 kişinin portreleri 24 Nisan günü Amed’de sergilenecek. Yerkır Europe Fransız-Ermeni Sivil Toplum Kuruluşu temsilcisi Armen Ghazarian, düzenleyecekleri sergide, soykırımdan sağ kurtulanların fotoğraflarının yer alacağını söyledi. Fransa’da bulunan Sivil Toplum Kuruluşlarının öncülüğünde Amed’de düzenlenecek olan Ermeni soykırımından hayatta kalan 99 kişinin fotoğraflarının yer aldığı “Fransa’daki Ermeni sığınmacıların portreleri” sergisi öncesi bir basın toplantısı düzenlendi.

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlenen basın toplantısına Yerkır Europe Fransız-Ermeni Sivil Toplum Kuruluşu temsilcisi Armen Ghazarian, Aram Derneği yöneticisi Varoojan Artın, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanı Muharrem Cebe katıldı.
Yerkır Europe Fransız-Ermeni Sivil Toplum Kuruluşu temsilcisi Armen Ghazarian, soykırımdan kaçan Ermenilerin fotoğraflarının sergide yer alacağını belirterek, “Resimler Aram dergisinin arşivinden alındı. 1915 yılında yaşanan Ermeni soykırımında hayatta kalan ve Fransa’da yaşamaya başlayan Ermenilerin fotoğrafları sergide yer alacak. Bu serginin bizce büyük bir anlamı vardır. Önemli olan ailelerin doğdukları topraklarda da etkinlik yapabilmeleridir. Bu tabiki turizm yolu ile de olabilir” dedi.
ASIL BU FOTOĞRAFLAR RESMİ BELGEDİR
Basın toplantısındna konuşan Merkezi Fransa’da bulunan Aram Derneği Yöneticisi Varoojan Artın, Ermeni vatandaşların Fransa’ya yerleşmesine konu olan bu fotoğrafların bir resmi belge niteliği taşıdığını ifade ederek, “Bu fotoğraflar asıl o dönemde resmi bir belge niteliği taşıyordu.  Fransa’ya gelen Ermenilerin kimliği olmadığı için fotoğraflarla kimlik belgelerini düzenlemişlerdir. Toplumlar arasındaki bağların güçlendirilmesi gerekiyor. Bu hangi topluk olursa olsun. Geleceğin yeniden kurulması inşasına yönelik ciddi girişim ve çabalarımız olacaktır. Bu sergide 99 yıl önce doğdukları topraklardan ve ailelerinden dehşet verici bir şekilde kopartılan ve daha sonra mucizevî bir şekilde hayatta kalan 99 kişinin resimleri bulunmaktadır” şeklinde konuştu.
Yerkır Europe, Repaır ve Aram Derneği’nin işbirliği ve Büyükşehir Belediyesinin de katkısı ile açılacak olan sergi. 24 Nisan’da Sümerpark ortak yaşam alanında düzenlenecek.
http://www.ozgur-gundem.com/?haberID=105037&haberBaslik=Soyk%C4%B1r%C4%B1mdan%20kurtulan%2099%20s%C3%BCrg%C3%BCn%C3%BCn%20portreleri&action=haber_detay&module=nuce

Yorumlar kapatıldı.