İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Esad Hıristiyan kasabasında Paskalya kutladı

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, geçen hafta muhaliflerin elinden yeniden aldığı Malula kasabasında kiliseleri ziyaret ederek Hıristiyan halkın Paskalya Bayramı’nı kutladı. Esad ’ın ziyareti, Facebook sayfasında Hıristiyan bir rahiple birlikte zarar gören Hz. İsa ve Meryem mozaiklerini tutarken görüldüğü bir fotoğrafıyla duyuruldu. 

Esad’ın bu haberle muhaliflere karşı gövde gösterisi yaptığı düşünülüyor. Zira, ülkedeki Hıristiyanların korunması, geçen haftalarda muhaliflerin direnişi dini bir bölünmeye çektiği iddialarının ardından gündeme gelmişti.
Devlet televizyonunda geçilen açıklamada, “Hz. İsa’nın diriliş gününde, Devlet Başkanı Esad Malula’nın kalbinden tüm Suriyelilere mutlu bir Paskalya Bayramı diliyor” ifadelerine yer verildi.
Esad’ın muhaliflerle çatışmalar sırasında zarar gördüğü belirtilen Aziz Sergius (Mar Sarkis) manastırında incelemelerde bulunduğu bilgisi ise, “En ağır terörist saldırıların bile kültürel mirasımız ve medeniyetimizi silmeye gücü yetmez. Tüm diğer Suriye’nin tarihi mirasları gibi Malula da ülkeyi hedef alan barbarlığa ve gericiliğe karşı direnmeye devam edecek” denilerek verildi. Beşinci yüzyıldan kalma manastırın Ortadoğu ’nun en eski yapılarından olduğu biliniyor. Malula, geçen Aralık ayında El Kaide bağlantılı El Nusra örgütü tarafından ele geçirilmişti. ( hürriyet )

http://www.radikal.com.tr/dunya/esad_hiristiyan_kasabasinda_paskalya_kutladi-1187735

Yorumlar kapatıldı.