İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Trabzon’un Dosyaları Birleştirme Talebi “Usulen” Reddedildi

Yeniden görülen Dink cinayeti davasında mahkeme Ali Öz’ün yargılandığı Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nin dosyaları birleştirme talebini usulen reddetti… Mahkeme heyeti Yargıtay kararına uyma ya da direnme yönünde bir karar oluşmadığı için dosyaların birleşmesi yönünde karar vermeye yer olmadığını belirterek dosyanın Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ne geri gönderilmesine karar verdi. Davaya 17 Temmuz’da devam edilecek.

***
Yeniden görülen Dink cinayeti davasında mahkeme Ali Öz’ün yargılandığı Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nin dosyaları birleştirme talebini usulen reddetti. 
Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin, İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeniden görülen davanın beşinci duruşması Çağlayan’daki İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.
bianet’e bilgi veren Dink ailesi avukatlarından Hakan Bakırcıoğlu Özel Yetkili Mahkemeler’in kaldırılmasının ardından Dink davasına bakan İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nin yetkisini kaybetmesi üzerine dosyanın İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi’ne devredildiğini söyledi.
Yargıtay’ın aleyhine bozma kararı verdiği sanık Ahmet İskender hala yakalanamadığı için mahkeme Yargıtay kararına uyma ya da direnme yönünde karar almadan önce ifadesinin alınması için İskender hakkında tekrar yakalama kararı çıkartılmasına karar verdi.
Duruşmada söz alan Bakırcıoğlu, Ali Öz’e ilişkin Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada mahkemenin ana davayla birleşme talebini hatırlatarak “Trabzon İl Jandarma Komutanı Öz hakkında görevini yapmayarak cinayete sebebiyet verdiği gerekçesiyle dava açıldığı için, o dosyanın bu davayla kesin olarak bağlantılı olduğunu düşünüyoruz” dedi.
Mahkeme heyeti ise Yargıtay kararına uyma ya da direnme yönünde bir karar oluşmadığı için dosyaların birleşmesi yönünde karar vermeye yer olmadığını belirterek dosyanın Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ne geri gönderilmesine karar verdi.
Davaya 17 Temmuz’da devam edilecek (EA)

http://www.bianet.org/bianet/medya/155064-trabzon-un-dosyalari-birlestirme-talebi-usulen-reddedildi?bia_source=rss

Yorumlar kapatıldı.