İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Hrant Dink cinayetinde ‘Akyürek’ şüphesi

Veli Sarıboğa
Eski Emniyet İstihbarat Dairesi Başkanı Ramazan Akyürek’in açığa alınmasının ardından başlatılan “Hrant Dink cinayetiyle ilgili telefon (LOG) kayıtlarının silinmesiyle” ilgili soruşturma, Dink’in öldürülmesindeki ihmal tartışmalarını yeniden gündeme getirdi. Dink ailesinin avukatları, İstihbarat Teftiş Kurulu’nun yürüttüğü soruşturmanın dosyasını istedi.

Dink ailesinin avukatları, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdikleri dilekçede, kayıtların Hrant Dink cinayetiyle ilgili yapılan işlemleri de içerecek şekilde 10 Ekim 2009’da silindiği ve dönemin İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek’in de bu nedenle görevden alındığı iddialarına yer verdiler. Dilekçede, Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı’na ifade veren Başmüfettiş Levent Yarımel’in “kayıtların silindiği” yönündeki beyanı da hatırlatıldı.

DAVA YENİ MAHKEMEDE
Özel Yetkili Mahkemeler’in kapatılması üzerine, Hrant Dink cinayeti davasına İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edilecek. Mahkeme bugünkü duruşmada, Hrant Dink’i öldüren Ogün Samast’ın yargılandığı İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki dava ile Trabzon’da Ali Öz’ün yargılandığı davaların ana dosya ile birleştirilip birleştirilmemesine karar verecek.

http://www.sabah.com.tr/Gundem/2014/04/18/hrant-dink-cinayetinde-akyurek-suphesi

Yorumlar kapatıldı.