İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Süryaniler Paskalya Bayramını Kutlamayacak

Süryani Kadim Vakfı İkinci Başkanı Kenan Gürdal, “Suriye’de 22 Nisan 2013 tarihinde teröristler tarafından kaçırılan Halep Süryani Kadim Metropoliti Yuhanna İbrahim ve Halep Rum Ortodoks Metropoliti Paulus Yazıcı’nın kaçırılışının üzerinden bir yıl geçmesine rağmen hiç bir haber alınamadı. Kaçırılan Metropolitlerin kaçırıldıkları birinci yılı ve vefat eden Dünya Süryaniler Patriği Mor İgnatius Zakka’nın da vefatından sonraki ilk bayram olma münasebetiyle alınan bu kararı İstanbul Süryani Kadim Cemaati çok olumlu karşıladı. 22 Nisan günü İstanbul Tarlabaşı’ındaki Süryani Kadim Kilisesi’nde bütün cemaati katılacağı bir ayın ve dua yapılacak” dedi.

***
Dünya Süryani Ortodoks Patriği Moran Mor İğnatius Zekka’nın vefatı nedeniyle Süryaniler, bu yıl paskalya bayramını kutlamayacaklarını açıkladı.
Bayramı’nda dini törenler dışında herhangi bir protokol, kabul ve bayramlaşma töreni gerçekleşmeyecektir” denildi.
Süryanilerin Mardin-Diyarbakır Metropoliti Saliba Özmen, “Bizler de bu yıl Paskalya bayramını bütün dünyada kutlamayacağız. Sadece ayın yapılacak” dedi. İstanbul Süryani Kadim Vakfı İkinci Başkanı Kenan Gürdal, İğnatius Zakka’nın ölümünün ardından Lübnan’da yeni Patrik Mor Cyril Aphrem Karim ile Patrik yönetim kurulunun aldığı kararla bu yıl paskalya bayramının kutlanmayacağını söyledi. Gürdal, “Suriye’de 22 Nisan 2013 tarihinde teröristler tarafından kaçırılan Halep Süryani Kadim Metropoliti Yuhanna İbrahim ve Halep Rum Ortodoks Metropoliti Paulus Yazıcı’nın kaçırılışının üzerinden bir yıl geçmesine rağmen hiç bir haber alınamadı. Kaçırılan Metropolitlerin kaçırıldıkları birinci yılı ve vefat eden Dünya Süryaniler Patriği Mor İgnatius Zakka’nın da vefatından sonraki ilk bayram olma münasebetiyle alınan bu kararı İstanbul Süryani Kadim Cemaati çok olumlu karşıladı. 22 Nisan günü İstanbul Tarlabaşı’ındaki Süryani Kadim Kilisesi’nde bütün cemaati katılacağı bir ayın ve dua yapılacak” dedi. – Mardin

http://www.sondakika.com/haber/haber-suryaniler-paskalya-bayramini-kutlamayacak-5914791/

Yorumlar kapatıldı.