İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Bahçeli – Ermeni karar tasarısına tepki –

Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü: “Her Nisan ayı geldiğinde Ermeni diasporanın kuklaları anında siyaset podyumuna çıkmakta ve soykırım ezberiyle gösteriş yapmaktadır. Sözde soykırım kozunu tehdit ve gözdağı olarak kullanan çevreler artık bayatlamış ve miadı dolmuş bu oyundan vazgeçmelidir. ABD, 24 Nisan’da, 1915 tarihli Ermeni tehcirine ister soykırım desin, isterse de demesin, bizim açımızdan hiçbir meşruiyet ve ehemmiyeti yoktur. Bu ülkenin siyasetçileri, Türkiye’ye ister tümden soykırımcı suçlamasını yöneltsin, isterse de ‘Hepimiz Ermeniyiz’ diyenlere yeşil kart dağıtarak kucak açsın. Bize göre bunların hepsi fasa fiso ve teneke gürültüsüdür. Bundan böyle canları ne istiyorsa, keyifleri neyi gerektiriyorsa öyle yapmazlarsa hepsinde gönlümüz kalacaktır. Türk milletini soykırımcı olarak görenler, şayet tutarlıysa, şayet insan hak ve şerefine saygı duyuyorlarsa yüzlerce yılda Amerika kıtasında katledilen milyonlarca insanın, Irak’ta, Afganistan’da yok edilen din kardeşlerimizin günahını çıkarsınlar, sonra da yüzleri kaldıysa gelip bize laf yetiştirsinler.”

***
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MİT’in yapısında değişiklik öngören kanun teklifinin tepeden tırnağa mahsurlu olduğunu savunarak, “”Başbakan gerçek manada, Oslo’dan İmralı’ya, sınırlarımızdaki terör gruplarına yardımdan milli hedeflerimizin aleyhine olan dış politika tercihlerine kadar tüm yasa dışı, ahlak dışı, meşruiyet dışı ilişkileri maskelemek için MİT Kanunundaki muhtemel düzenlemeleri fırsat görmektedir” dedi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MİT’in yapısında değişiklik öngören kanun teklifinin tepeden tırnağa mahsurlu olduğunu savunarak, “”Başbakan gerçek manada, Oslo’dan İmralı’ya, sınırlarımızdaki terör gruplarına yardımdan milli hedeflerimizin aleyhine olan dış politika tercihlerine kadar tüm yasa dışı, ahlak dışı, meşruiyet dışı ilişkileri maskelemek için MİT Kanunundaki muhtemel düzenlemeleri fırsat görmektedir” dedi.
Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetinin 17 Aralık’tan beri yargıyla kavga ettiğini savundu.
Başbakan Erdoğan’ın kanunsuzlukla mücadele edenleri “paralel örgüt” kategorisine soktuğunu söyleyen Bahçeli, “Başbakan oğlunu, damadını, yakınlarını, bakanlarını, bürokratlarını ve oluşturulan para havuzlarına yüzde veren yandaş işadamlarını adaletten kaçırmak için millet iradesini keyfince çarpıtmıştır. Nitekim Başbakan milli iradeyi çalmış ve çarçur etmiştir. Başbakan hukuku karantinaya almış, adaleti nefessiz bırakmış, kendisinden ilham alan rüşvetçileri, hırsızları, dolandırıcıları ve şarlatanları güvenceye bağlamıştır” diye konuştu.
Anayasa Mahkemesi’nin, HSYK’nın yapısında değişiklik içeren yasayı kısmen iptal ettiğini anımsatan Bahçeli, yüksek mahkemenin, HSYK’nın Adalet Bakanlığı’na bağlanmasını engellediğini, Adalet Bakanı’nın, benzerlerine üçüncü dünya ülkelerinde rastlanacak yetkilerini tırpanladığını ifade etti.
“Anayasa Mahkemesi, AKP Hükümeti’nin HSYK’yı sinsi emellerine tam manasıyla alet etme çabasının önüne geçmiştir” diyen Bahçeli, bunun isabetli bir karar, millet vicdanını rahatlatan bir sonuç olduğunu söyledi.
Bahçeli, yasanın yürürlüğe girmesiyle HSYK bünyesinde çalışan personelin tümüyle tasfiye edildiğini anlatarak, şöyle konuştu:
“Başbakan ve Adalet Bakanı yangından mal kaçırırcasına yasa nedeniyle boşalan HSYK kadrolarını gecikmeksizin yandaşlarla doldurmuştur. Anayasa Mahkemesi’nin kararları geçmişe yürümese de ahlaki ilkelerin ve devlet terbiyesinin de aynı şekilde olacağını kimse iddia edemeyecektir. Anayasa’ya aykırılığı gün gibi açık olan düzenlemeden mağdur olanların, görevden el çektirilen personellerin tekrar eski görevlerine iadeleri hukuki bir zorunluluk değilse de, ahlaki bir yükümlülüktür.
Elbette Anayasa Mahkemesi bir bakıma iş işten geçtikten sonra kararını vermiş, kadroları eline alan Adalet Bakanı heyecan ve hevesle Başbakan’ından icazeti alarak yarma harekatını ve son vuruşu gerçekleştirmiştir. Ancak henüz idari yargı yolu denenmemiş veya tüketilmemiştir. Bir yönüyle HSYK Kanunu ile ilgili gelişmeler tehlikeli bir yolu da açmıştır. İktidar, Anayasa’ya aykırı olduğunu bildiği başka konularda da Meclis’teki sayısal çoğunluğuna güvenerek değişiklik yapar ve arkasından Yüksek Mahkeme’nin kararını beklemeden idari tasarruflarını yerine getirirse çok vahim başka sonuçlarla karşılaşmamız mukadderdir. O zaman Anayasa denetimi fiilen askıya alınacak, işlevsiz kalacaktır. Son gelişmeler önümüzdeki muhtemel yasal düzenlemelere kötü bir emsaldir. Bu nedenle Başbakan ve partisinin fırsatçılığı bırakıp, ganimet soygunculuğundan vazgeçip, Anayasa ve yasaların arkasından dolaşma sinsiliğinden uzak durması edepli olmanın bir gereğidir.”
-“İşine gelmeyince taşlamaya başladı”
Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan’ın “twitter” ve HSYK Kanunu ile ilgili kararlarından sonra Anayasa Mahkemesi’ne yönelik eleştirilerinin dozajını artırdığını ve yüksek mahkemeyi uluslararası şirketlerin çıkarlarını milli çıkardan üstün tutmakla suçladığını belirtti.
“Erdoğan’ın işine gelmeyince, villalarındaki hesabı çarşıya uymayınca bu kez Anayasa Mahkemesi’ni taşlamaya başladığını” ifade eden Bahçeli, “Meğerse bu ülkede milli çıkarları düşünen Recep Tayyip Erdoğan’dan başkası kalmamıştır” dedi.
Mahkemenin kararlarının Erdoğan tarafından eleştirilmesinden sonra AK Partililer’in de yüksek mahkemeyi hedefine aldığını dile getiren Bahçeli, “Anlaşılan Başbakan ve karanlık adamlarının yeni hedefinde Anayasa Mahkemesi ve Başkanı vardır. Düşünmeden edemiyoruz, acaba Anayasa Mahkemesi’ne saldırmanın Cumhurbaşkanlığı seçim süreciyle bir alakası var mıdır?” diye konuştu.
Bahçeli, Erdoğan’ın Anayasa Mahkemesi kararlarını milli bulmamasının tartışılması gerektiğini vurgulayarak, “Sormak lazımdır ki Başbakan millilikten ne anlamaktadır? Milli olmayı ve milli tavrı kim kaybetmiştir de Başbakan bulmuştur? Millilik konusunda kendini yetiştirebilmek amacıyla kitaplar yutsa, yaptıklarından dolayı tövbeler etse, hayatı boyunca özel dersler alsa Başbakan’dan milli bir şahsiyet çıkmaz, bu dikiş devasa yamayı kapatmaz, millilik bu isme kesinlikle yakışmaz” dedi.
Başbakan Erdoğan’ın 12 Eylül 2010 referandumundan önce Anayasa Mahkemesi’nin gelişmiş ülkelerdeki gibi yapılandırıldığını ve evrensel standartlara kavuşturulduğu yönünde açıklamalar yaptığını anlatan Bahçeli, şunları söyledi:
“Ey samimiyet sınavından sıfırın altına düşmüş Sayın Erdoğan, biz senin hangi sözüne inanalım, hangi sözüne itibar edelim, hangi sözünü ciddiye alalım? Anayasa Mahkemesi ile gurur duyan, iftihar eden beyanına mı, yoksa azarlayan, hakir gören, yok sayan üslubuna mı bakalım? Sayın Başbakan, twitter’den korktuğun kadar, youtube’den çekindiğin, facebook’tan titrediğin kadar hakka, hukuka uysaydın bu denli rezil olmaz, bu denli kendini inkar etmez, samimiyetsizliğin gayri meşru sözlüğünde bu denli ustalaşmazdın.”
-“İstihbarat devletine sürüklüyor”
Bahçeli, TBMM Genel Kurulu’nda görüşülen ve MİT’e olağanüstü yetkiler veren kanun teklifinin tepeden tırnağa mahsurlu olduğunu savundu.
Başbakan Erdoğan’ın, kuracağı MİT rejimiyle Türkiye’yi baştan ayağa kontrol edeceğini, dinleyeceğini ve herkesi fişleyeceğini öne süren Bahçeli, şöyle devam etti:
“1970’li yılların Ziverbey ve Erenköy Köşkü’nü aratmayacak mekanların yeniden ihdas ve inşası çok yakındır. Başbakan ülkemizi adım adım istihbarat devletine sürüklemektedir. Kendisini korumak ve bugüne kadar MİT eliyle işlenmiş suçları temizleyerek emniyete almak amacıyla tedbir geliştirmektedir. Başbakan gerçek manada, Oslo’dan İmralı’ya, sınırlarımızdaki terör gruplarına yardımdan milli hedeflerimizin aleyhine olan dış politika tercihlerine kadar tüm yasa dışı, ahlak dışı, meşruiyet dışı ilişkileri maskelemek için MİT Kanunundaki muhtemel düzenlemeleri fırsat görmektedir.
Teklifin tüm sakıncalarının yanında MİT’e terör örgütleriyle görüşme ve temas kurma yetkisi verilecektir. Yani PKK ve İmralı canisiyle yapılan pazarlıklar yasal güvenceye kavuşturulacaktır. Teklif yasalaşırsa İmralı canisinin en temel dayatmalarından birisi de onaylanmış olacaktır. İhanet görüşmelerinin Meclis eliyle yasal zemine çekilmesi Türkiye Cumhuriyeti’ne, milletin beka ve güvenliğine karşı acımasız bir saldırı ve husumettir. Bunu sıradan görmek, hafife almak mümkün değildir.”
Teklifin, MİT’e yönelik TBMM’de denetim komisyonu kurulmasını öngördüğünü de anlatan Bahçeli, “Muamma tam anlamıyla netleşmeden TBMM’de MİT’e özel denetim komisyonu kurulma çalışma ve niyetini gizli kapaklı işlere kamuflaj giydirme teşebbüsü olarak yorumlayacağımızı bildirmek isterim” dedi.
-Ermeni karar tasarısına tepki
Devlet Bahçeli, ABD’li gazeteci Seymour Hersh’ün, “hükümetin, ABD’yi Suriye’de savaşa sokmak ve Esad’ın devrilmesini hızlandırmak için bir operasyon tasarladığını, üstelik El Nusra terör örgütüne kimyasal silah sağladığını” yazdığını anımsatarak, “Biz AKP’ye elbette muhalifiz, elbette demokratik itirazlarımızı hiç yüksünmeden, kaçınmadan, gevşemeden yaparız, yapıyoruz. Ancak hiçbir şekilde, hükümetin, komşu bir ülkede binlerce masum sivilin öldürülmesi caniliğine kimyasal silahlarla ön ayak olduğuna, teşvik ettiğine, ortam sağladığına, destek verdiğine inanmayız, inanamayız” diye konuştu.
Bahçeli, hükümetin, Türkiye aleyhine sürdürülen karalama kampanyasına süratle engel olması, eldeki bilgi ve belgelerle Guta’daki soykırımda en ufak parmağının olmadığını delilleriyle kanıtlaması gerektiğini ifade etti.
ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi’nin geçen Cuma günü sözde Ermeni soykırım karar tasarısını kabul ettiğini de hatırlatan Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Her Nisan ayı geldiğinde Ermeni diasporanın kuklaları anında siyaset podyumuna çıkmakta ve soykırım ezberiyle gösteriş yapmaktadır. Sözde soykırım kozunu tehdit ve gözdağı olarak kullanan çevreler artık bayatlamış ve miadı dolmuş bu oyundan vazgeçmelidir. ABD, 24 Nisan’da, 1915 tarihli Ermeni tehcirine ister soykırım desin, isterse de demesin, bizim açımızdan hiçbir meşruiyet ve ehemmiyeti yoktur. Bu ülkenin siyasetçileri, Türkiye’ye ister tümden soykırımcı suçlamasını yöneltsin, isterse de ‘Hepimiz Ermeniyiz’ diyenlere yeşil kart dağıtarak kucak açsın. Bize göre bunların hepsi fasa fiso ve teneke gürültüsüdür. Bundan böyle canları ne istiyorsa, keyifleri neyi gerektiriyorsa öyle yapmazlarsa hepsinde gönlümüz kalacaktır. Türk milletini soykırımcı olarak görenler, şayet tutarlıysa, şayet insan hak ve şerefine saygı duyuyorlarsa yüzlerce yılda Amerika kıtasında katledilen milyonlarca insanın, Irak’ta, Afganistan’da yok edilen din kardeşlerimizin günahını çıkarsınlar, sonra da yüzleri kaldıysa gelip bize laf yetiştirsinler.”
(Sürecek)
Muhabir: Ali Hakan Der
Yayınlayan: Sefa Salantur

http://www.sondakika.com/haber/haber-bahceli-ermeni-karar-tasarisina-tepki-5910712/

Yorumlar kapatıldı.