İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Soykırım yalanını gündeme getiren ABD’li vekili Gülen örgütü fonlamış!

Asrın yalanı olan Ermeni soykırımı yasa tasarısını hazırlayan ABD’li Senatör Menendez’e Gülen örgütü tarafından 6 yıldır bağış yapıldığı ortaya çıktı. Sabah Gazetesi’nde yayımlanan habere göre; Paralel Yapı’nın, ABD’nin sözde Ermeni soykırımını tanımaya yönelik yasa tasarısını hazırlayan New Jersey Senatörü Robert Menendez’e de bağış yaptığı ortaya çıktı.

KAYITLARA GEÇMEMİŞ RAKAM ÇOK DAHA YÜKSEK
2011-2012 arasında Gülen’e bağlı 2 okulla bir hukuk ve bilgisayar şirketinden toplam 9 bin 500 dolar (20 bin 180 TL) bağış yapıldı. Ancak bu sadece resmi belgelerde görünen rakam. Kayıtlara geçmemiş bağışlarla birlikte bu miktarın çok daha yüksek rakamlara ulaştığı belirtiliyor.
ERMENİ SOYKIRIMI İDDİALARINA DESTEK
Örgütün Türkiye’nin uluslararası imajını yıpratmaya yönelik çalışan siyasetçilere de destek olduğu ortaya çıktı. ABD hükümetinin Ermeni soykırımı iddialarını tanımaya yönelik hazırlanan 399 sayılı tasarının mimarı Menendez’e de bağış yapıldı. Örgüt, 2008’den beri sözde soykırım iddialarına destek verdiğini bile bile Menendez’e destek olmaktan kaçınmadı.
GÜLEN’E BAĞLI KAYNAKLARDAN 9 BİN 500 DOLAR BAĞIŞ
New Jersey senatörüne 2011-2012 arasında eyalette faaliyet gösteren Gülen’e bağlı iki okul ile bir hukuk ve bir bilgisayar şirketinden toplam 9 bin 500 dolar bağışlandı. Menendez, 1915’teki olaylar için “soykırım” ifadesini kullanmadığı gerekçesiyle Azerbaycan Büyükelçiliği’ne atanan Matt Bryza’yı da veto etti. Menendez’in Türkiye aleyhine yaptığı tüm faaliyetlerine rağmen New Jersey eyaletindeki Paralel Yapı’dan destek gördü.
İşte ulaşılan listesye göre Paralel Yapı’nın senatöre yapığı bağışlar:
SAMANYOLU EĞİTİM MERKEZİ’NDEN BİN DOLAR BAĞIŞ
Milkway Education Center adına Vedat Çelik tarafından 23 Aralık 2011’de bin dolar bağış yapıldı. Milkway Education Center, yani Samanyolu Eğitim Merkezi, Gülen’in New Jersey’de faaliyet gösteren okullarından biri.
GÜLEN’E BAĞLI TÜRK KOLEJİNDEN 3 BİN DOLAR BAĞIŞ
Pioneer Academy of Science adına İsmail Arıcan tarafından 3 bin dolar bağış yapıldı. Pioneer Academy, yine New Jersey’de faaliyet gösteren, Gülen’e bağlı bir Türk koleji olarak biliniyor.
ZAMAN YAZARINDAN 4 BİN DOLAR BAĞIŞ
Kulen Law Firm adına avukat Remzi Güvenç Külen tarafından 03 Şubat 2012’de 2 bin 500 dolar; 29 Kadım 2011’de de bin 500 dolar bağış yapıldı. New Jersey’de göç ve yeşil kart mevzuatıyla ilgili hizmet veren Kulen Law Firm’ün sahibi avukat, paralel yapının Zaman gazetesinin ABD’deki yayını olan Zaman Amerika’da göç mevzuatlarına ilişkin yazılar yazıyor.
MELİH YLDIRIM’DAN 2 BİN DOLAR BAĞIŞ
Umit İnternational adına işadamı Melih Yıldırım 20 Mart 2012’de 2 bin dolar bağış yaptı. New Jersey’de bilgisayar donanımı ve yazılımı üzerine faaliyet gösteren şirketin Gülen örgütüne yakın olduğu ifade ediliyor.
TASARI GÜNDEME ALINMADI
ABD Senato Dış İlişkiler Komitesi’nde kabul edilen Ermeni tasarısı Senato Genel Kurulu’nun gündemine alınmadı. Bağlayıcılığı olmayan tasarı Kongre’nin Paskalya tatiline girmesi ile şimdilik rafa kalktı. Türkiye’nin kınadığı tasarıda 24 Nisan’ın “soykırım”ın yıldönümü olarak anılması isteniyordu.
TÜRKİYE KARŞITI VALİYE BAĞIŞ
ABD sathına yayılmış sivil toplum kuruluşu görünümündeki örgüt merkezleri ile büyük bir para akışının kontrolünü yapan Gülen örgütü, 2006’dan bu yana başta Türkiye karşıtı söylemleriyle bilinen şu anki Teksas Valisi Rick Perry olmak üzere onlarca siyasetçi için toplamda 1.5 milyon dolar (3 milyon 333 bin TL) bağışta bulunduğu ortaya çıkmıştı. Perry’ye de on binlerce dolar bağışta bulunmuştu. Perry, Türkiye’nin NATO’dan çıkarılmasını istemiş ve Türkiye’nin İslamcı teröristlerce yönetildiğini öne sürmüştü.
TASARIYI YAZAN SENATÖR MENENDEZ
Menendez, kaleme aldığı tasarıda önce ABD yönetiminin geçmişte 1915 olaylarıyla ilgili attıkları adımları sıralıyor. 1975 ve 1984’te başta Ermeniler, ‘soykırım’ kurbanlarının anılması için hazırlanan bir ortak tasarının sadece Temsilciler Meclisi’nde de olsa kabul edildiğini, 1981’de ise ABD Holokost Anma Konseyi’nin sözde Ermeni soykırımının Holokost müzesinde ele alınması yönünde bir karar verdiğini hatırlatıyor. Senatör, 24 Nisan 2014’te sözde Ermeni soykırımının yıldönümünün hatırlanmasını istiyor.

http://www.yeniakit.com.tr/haber/soykirim-yalanini-gundeme-getiren-abdli-vekili-gulen-orgutu-fonlamis-15547.html

Yorumlar kapatıldı.