İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni tasarısı da Paralel Yapı’nın işi çıktı

Senatör Menendez, gündemde olmayan ‘soykırım tasarısı’nı kongreye taşıdı. Paralel Yapı’ya yakınlığıyla bilinen Türk Amerikan Birliği’nin oylamadan bir gün önce Menendez’i ağırlaması dikkat çekti.Hükümete yönelik yargı darbesi girişimi başarısızlıkla sonuçlanan paralel yapılanmanın Türkiye’yi karalama kampanyası yerel seçimlerin ardından yurt dışına taşındı. Bir lobi gibi faaliyet gösteren yapılanma, çalışmaları sırasında milli menfaatleri dahi gözardı ediyor. (??? HYETERT)

PARALEL YAPI AĞIRLADI ERMENİ TASARISI HAZIRLANDI
Paralel Yapı’nın diplomatik misyonlara, düşünce kuruluşlarına Türk hükümetini şikayet amacıyla gönderilen sözde ‘nazik’ bilgi notlarının dışında milli menfaatleri gözardı eden ilişkileri de ortaya çıktı. Yeni Şafak’tan Çetiner Çetin’in haberine göre, Paralel Yapının ABD’deki çatı kuruluşu Türk Amerikan Birliği’nin (TAA) 10 Nisan’da 12’ye karşı 5 oyla kabul edilen Ermeni tasarısını hazırlayan ve ABD Kongresi’nden eleştiriler alan Senatör Robert Menendez’i ağırladığı öğrenildi. ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi’nin onayladığı 1915 olaylarıyla ilgili iddialara ilişkin tasarıyı hazırlayan Menendez, oylamadan bir gece önce TAA’nın gala yemeğine katıldı.
RUANDA’YLA BAĞLANTI KURDU
Cemaatin ABD’deki yapılanmasına yakınlığı ile bilinen Senatör Robert Menendez ve Senatör Mark Kirk, Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin rayına girmeye başladığı dönemde süreci sabote eden soykırım yasa tasarısını 10 Nisan’da Senato Dış İlişkiler Komitesi’nden geçirdi. Paralel yapının 9 Nisan’da Türki Cumhuriyetlerin liderlerini, ABD’li senatör ve kongre üyelerini ağırladığı gala yemeğine katılan Menendez, ertesi gün sunduğu tasarıda 1915 olaylarını Orta Afrika’da yaşanan Ruanda’daki soykırımla birlikte değerlendirilmesini talep etti. 1994’te Ruanda’da yaşanan etnik temelli katliamda 100 gün içinde yaklaşık 800 bin kişi katledildi.
GÜNDEME GETİR, BASKISI
Menendez’in tasarıyı bir anda gündeme getirmesinin sürpriz olduğu belirtiliyor. Temsilciler Meclisi ve Senato’da bir hazırlık olmadığı için diplomatik çevreler, tasarının bu sene gündeme gelmesini beklemiyorlardı. Son iki haftada yaşanan bazı gelişmelerin Menendez’i harekete geçirdiği konuşuluyor. Paralel yapının, özellikle Twitter ve Youtube yasaklarına yönelik ABD’deki hassasiyetleri de kullandığına dikkat çekiliyor.
ÖNYARGILARI KIRMAYA ÇALIŞTIK
ABD’deki Cemaate yakın isimler ise bu ilişkinin ortaya çıkmasının ardından sosyal medya üzerinden yaptıkları açıklamayla kendilerini savunmaya çalıştı. Bu isimler, Dış İlişkiler Komitesi’nde onaylanan tasarı aleyhine çalıştıklarını, 1915’te yaşanan olaylara ilişkin var olan ön yargıları kırmak için uğraş verdiklerini belirttiler.
ALDIĞI MİLYONLAR KİMİN?
ABD’de New Jersey bölgesinin kongredeki yüzü olan Demokrat Partili Senatör Menendez, Ermeni meselesi konusunda Türkiye ve Azerbaycan’a yönelttiği ağır ithamlarla gündeme geldi. Ancak Menendez’in son seçimlerde Floridalı bir doktordan yüksek miktarda bağış aldığı 2013 yılı başında basına yansıdı ve FBI’in takibine alındı. Floridalı Dr. Salmon Melgen Majority, PAC isimli siyasi eylem fonuna 700 bin dolar bağışladığı, bunun 589 bin dolardan fazlasının 2012’de Menendez’in yeniden seçilmesi için harcandığı maliye tarafından ortaya çıkarıldı. Ancak Menendez’in ‘bonkör’ doktoru ile ilgili olarak 9 Nisan’da ilginç haberler çıktı. ABD’nin sağlık programı Medicare kapsamında devletin en fazla geri ödeme yaptığı doktorun Menendez’in donörü Dr. Melgen olduğu raporlarla ortaya kondu. Sadece göz doktoru olan Melgen, 2012 yılında yapılan geri ödemelerde tek başına 21 milyon dolar alarak rekor kırdı. Ancak faturaları denetlemeye takıldı.
Soldaki: Ermeni Tasarısını gündeme getiren Menendez
Sağdaki: Paralel Yapının ABD’deki çatı kuruluşu Türk Amerikan Birliği’nin başkanı Furkan Koşar

http://www.haber7.com/amerika/haber/1146687-ermeni-tasarisi-da-paralel-yapinin-isi-cikti

Yorumlar kapatıldı.