İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Moskova’da Ermenistan ve Rusya arasında Göçmenlik Hizmetlerine ilişkin belge imzalandı

Çalışma ziyareti çerçevesinde Moskova’da bulunan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) sekreteri Artur Bağdasaryan bugün 8 Nisan’da RF Güvenlik Konseyi sekreteri Nikolay Petrushev’le buluştu. Güvenlik Kurulları sekreterlerinin baş başa görüşmesi sonrasında iki ülke Göçmenlik Servisleri başkanları A. Bağdasaryan ve N. Petrushev’e gerçekleştirdikleri müzakereler sonucunda sağlanan mutabakatlara ilişkin bilgi verdiler.

MGK Basın Servisinden verilen bilgiye göre; buluşma sonucunda iki ülke Göçmenlik Servisleri arasında bir belge imzalandı; bununla RF’de bulunan Ermeni göçmenlerin kalma ve çalışma faaliyetlerine ilişkin meseleler düzelenmekte. Taraflar Ortak Eylem Yol Haritası da hazırladılar. Artur Bağdasarya, Rus mevkidaşına destek ve sorununun düzenlenmesinden ötürü teşekkürünü ifade etti.
Varolan ve oluşan sorunların regülasyonu yönünde, RF ve Ermenistan Güvenlik Kurulları Ofisleri eşgüdümüyle şekillenen Bakanlıklararası Çalışma Grubu faaliyetlerine devam etme kararı alındı. Buluşmada taraflar Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü (KGAÖ) sorumluluk alanında varolan durum, uluslararası ve bölgesel güvenliğe ilişkin konularda görüş alışverişinde bulundular. N. Petrushev’in Haziran 2013’te Ermenistan’a gerçekleştirdiği ziyaret sonucunda imzalanan protokol hususlarının icra seyri görüşüldü. Görüşme esnasında, askeri-teknik, uzayın barışçıl amaçlarla araştırılması ve kullanımı, Ermeni-Rus insani ve Devlet Rezervleri Ortak Merkezleri tesisi ve bir dizi diğer yöne ilişkin konular özellikle dikkat merkezinde yer aldı.
Ekonominin bir dizi alanında stratejik programların gerçekleştirilmesi yönünde mutabakat sağlandı. Buluşma sonrasında ikili belge imza töreni gerçekleştirildi. Şu belgeler imzalandı:
-Ermenistan MGK sekrteri Artur Bağdasaryan ve RF Güvenlik konseyi sekreteri Nikolay Petrushev buluşması sonuçlarını özetleyen Protkol,
-Ermenistan MGK Ofisi ve RF Güvenlik Konseyi Ofsi arasında 2014-2015 dönemi İşbirliği Planı,
-Ermenistan ve RF arasında Göçmenlik alanında önümüzdeki süreçte işbirliğinin geliştirilmesine yönelik Ortak Görüş Memorandumu.
http://news.am/tur/news/203356.html

Yorumlar kapatıldı.