İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Aksaray Üniversitesi Ermenistan’da Türkiye’yi temsil etti

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Uluslararası Tanıtım Topluluğu (UTT) öğrencileri, Türkiye’yi temsilen Ermenistan’ın Dilijan şehrinde düzenlenen ‘See a Game’ isimli Uluslararası Gençlik Değişim Projesi’ne katıldı. Projeyle, girişimcilik üzerine yeni metotların farklı girişimcilik oyunları ile gençlere kazandırılması amaçlandı ve farklı ülkelerden gençler yenilikçi, yaygın öğrenme ve oyun temelli öğrenme aktiviteleri ile girişimcilik yeteneklerinin gelişimi için çeşitli etkinliklerde yer aldı, işbirliği ve yarışmalarla yeni iletişim ve yaklaşım becerilerini öğrendi. Çeşitli oturumlarda Türkiye’yi, Aksaray Üniversitesi’ni ve Topluluğu tanıtan sunumlar gerçekleştiren ASÜ heyeti, geleneksel kına gecesi, Türk müzikleri ve danslarını diğer katılımcılarla paylaştı.

‘See a Game’ isimli Uluslararası Gençlik Değişim Projesi’nin koordinatörlüğünü Öğr. Gör. Murat Demirekin, başkanlığını Mevlüt Özkan yaparken, çalışmada Burak Ural ve Bahar Erarslan isimli öğrenciler görev aldı. Projeye Gürcistan, Moldova, Letonya, Çek Cumhuriyeti, Malta, Macaristan, Ukrayna, Belarus, Romanya ve Hırvatistan’dan öğrencilerle ev sahibi Ermenistan Youth Cooperation Center of Dilijan (YCDD) kurumundan temsilciler de yer aldı.
ASÜ UTT, 2008 yılında kuruldu ve o tarihten bu yana gerek katıldığı, gerekse organize ettiği 14’üncü Gençlik Projesi’ni icra etmiş oldu. Topluluk, ‘Haydi Önyargıları Kaldıralım Projesi’ ile dikkat çekmişti.
http://www.haberaktuel.com/aksaray-universitesi-ermenistan-da-turkiye-yi-temsil-etti-haberi-862219.html
Askeri Yargıtay, Er Sevag kararını açıkladı
Batman’ın Kozluk İlçesi’ndeki Gümüşörgü Jandarma Karakolu’nda askerlik yaparken öldürülen Ermeni Er Sevag Şahin Balıkçı davasında 2’nci Hava Kuvvet Komutanlığı Askeri Mahkemesi’nin verdiği hapis cezaları, temyiz için Askeri Yargıtay Başkanlığı’na gönderildi. Kararla ilgili görüşü sorulan Askeri Yargıtay Başsavcılığı, er Sevag Balıkçı’nın öldürülmesi eyleminin kasıtlı yapıldığına dair yeterli ve ikna edici delil bulunmadığını bildirdi.
Diyarbakır 2’nci Hava Kuvvet Komutanlığı Askeri Mahkemesi, Batman’ın Gümüşörgü Jandarma Karakolu’nda 24 Nisan 2011’de devre arkadaşı er Kıvanç Ağaoğlu’nun tüfeğinden çıkan kurşunla yaşamını yitiren Ermeni Er Sevag Şahin Balıkçı davasında 26 Mart 2013 tarihinde kararını açıkladı. Mahkeme, Kıvanç Ağaoğlu’nu ‘Bilinçli taksirle adam öldürmek’ suçundan 4 yıl 5 ay 10 gün, Astsubay Sadrettin Ersöz’ü ise ‘İhmal suretiyle görevi kotüye kullanmak’ suçundan 5 ay hapisle cezalandırıldı. Kararın açıklanmasının ardından taraf avukatları Askeri Yargıtay Başkanlığı’na temyiz başvurusu yaptı. Askeri Yargıtay Başkanlığı temyiz başvurusu üzerine dosyayı görüşünü açıklaması için Askeri Yargıtay Başsavcılığı’na gönderdi. Dosyayı inceleyen Başsavcılık, temyiz başvurusu ile ilgili mütalaasını tamamlayarak Askeri Yargıtay Başkanlığı ve taraf avukatlarına gönderdi.
‘HUKUKA AYKIRILIK YOK, CEZA ONANSIN’
Askeri Yargıtay Başsavcısı Hakim Albay Kemal Bal imzasıyla gönderilen mütalaada, sanığın eylemini kasıtlı yaptığına dair yeterli ve ikna edici delil bulunmadığı belirtilerek,  şöyle denildi:
“Sanığın doldur- boşalt işlemini, güvenli olmayacak şekilde yanında ve karşısında başka kişiler varken yapması, emniyetinin açık olması, tam dolduruş yaptıktan sonra silahını kısa bir süre için olsa bile mütevvefayı gösterecek şekilde tutması ve tetiğe basması nedeniyle suçun işleniş biçimi dikkate alınarak, ceza verilirken alt sınırdan uzaklaşılmasında hukuka aykırılık bulunmadığı düşünülmektedir.”
Askeri Yargıtay Başsavcılığı, bu nedenlerle ‘sanık ve mağdur avukatlarının temyiz taleplerinin reddi, usül ve esas yönünden hukuka uygun bulunan mahkumiyet kararının onanması gerektiği’ görüşünü savundu. (DHA)
www.evrensel.net
http://www.evrensel.net/haber/81815/askeri-yargitay-er-sevag-kararini-acikladi.html#.U0UlJ_l_vms

Yorumlar kapatıldı.