İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Türkiye Suriye Ermeni toplumlarını ortadan kaldırmakla alakadar

Görüş 5 Nisan’da düzenlenen basın toplantısında Türkolog, Ermenistan Ulusal Bilimler Akademisi Doğu Bilimleri Enstitüsü kıdemli uzmanı Anuş Hovhannisyan’dan geldi. Hovhannisyan, Ermeni toplumunun varlığının Türkiye tarafından ulusal güvenlik tehdidi olarak algılandığını ifade ederek ″Türkiye Stratejik Araştırmalar Merkezi″ özel raporunda Türkiye için Ermenilerin Suriye’deki varlığının arzu edilir olmadığı, zira bu durumda Ermenistan’ın Yakın Doğu’da, Arap Dünyası ve Türkiye  yönünde bir elinin olduğu anlamına geldiği vurgulanmakta″ dedi.

Türkolog, Ankara resmi çevrelerinin benzeri tutumunun Suriye Ermenilerinin Yakındoğu’da en güçlü, örgütlü ve Türkiye karşıtı tutumu olan bir toplumu temsil etmeleriyle açıklandığını kaydetti.

Hovhannisyan ″Suriye Ermenileri 1915 feci olaylarının doğrudan tenlerinde taşıyan insanlar ve sonuç olarak Soykırımın uluslararası tanınması için mücadele bu toplumu esas faaliyet yönlerinden biridir″  dedi.
Türkolog, eski ‘ölüm kampları’ olan Der-el-Zor ve Ras ul-Ayn’da Soykırım kurbanlarının toplu mezarlıklarının izlerinin bulunduğunu, dolayısıyla bu maddi delillerin yok edilmesinin de komşu devletin menfaati çerçevesinde olup, olayların Soykırımın 100. Yılı arifesinde gerçekleşmesinin de manidar olduğunu ifade etti.
News from Armenia – NEWS.am

http://news.am/tur/news/202926.html

Yorumlar kapatıldı.