İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Kürt açılımından Ermeni açılımına

Kürt açılımından Ermeni açılımına AKP’nin yürüttüğü “PKK açılımı” nın arkasındaki gizli el International Crisis Group, Türkiye’deki temsilcisi Açık Toplum Vakfı ve bileşenleri aracılığı ile “Ermenistan-Türkiye” ortak yapımı belgesel film çektirecek. International Crisis Group  (Uluslararası Kriz Grubu-ICG), yayınladığı aylık raporlarla AKP-BDP-Kandil-İmralı tarafından yürütülen “PKK açılımı” nı yönetirken, uzantıları durumundaki çeşitli uluslararası ve yerel sivil toplum kuruluşları aracılığı ile de Türkiye’deki bölücü faaliyetlerini de yürütüyor. ICG’nin Türkiye’deki temsilcisi Açık Toplum Vakfı ve bileşenleri, bir taraftan Kürt, bir taraftan da Ermeni sorununu alevlendirmek için her filmi çeviriyor. Açık Toplum Vakfı’nın desteğiyle oluşturulan Anadolu Kültür Derneği ve Ermenistan Türkiye Sinema Platformu, Avrupa Birliği destekli “Ermenistan-Türkiye Normalleşme Süreci Destek Programı” kapsamında “Ermenistan-Türkiye” ortak yapımı belgesel film çevrilmesi çağrısında bulundu. (Komplo teorisyenliği de uzmanlık ister. HYETERT)

Tehcirin 100. yılına hazırlık
 Anadolu Kültür Derneği’nden yayınlanan açıklamada; Avrupa Birliği destekli Ermenistan-Türkiye “Normalleşme Süreci Destek Programı” kapsamında gerçekleşecek projede, seçilen 10 eserin “Geliştirme Atölyesi’çalışmasının  14-16 Nisan 2014 tarihleri arasında olacağı bildirildi. 33. İstanbul Uluslararası Film Festivali sırasında çalışacak atölyeden seçilecek bir proje, platformun film fonu tarafından desteklenecek. Atelye çalışması, tam da İstanbul Uluslararası Film Festivali dönemine denk getirilerek girişimin tüm dünya sinemacıları sayesinde reklamının yapılması hedeflenmiş. Projeye katılım şartları çok açık. Film projesi, Ermenistan-Türkiye ortak yapımına uygun olacak. İki ülkeden sinemacıların oranı en az % 35 – % 65 olacak. Açıklamada; seçilen filmin Temmuz 2015’e kadar hazır olması şartı belirtiliyor. Buradan 1915 yılındaki Ermeni Tehciri’nin 100. yıldönümüne hazırlık yapıldığı anlaşılıyor.
Paralar Soros’dan
Anadolu Kültür Derneği’nin Yönetim Kurulu Başkanı, Açık Toplum Vakfı’nın mütevelli heyeti üyeliğini İshak Alaton, Can Paker ve Murat Sungar’la birlikte paylaşan Osman Kavala. 2002 yılında kurulan Anadolu kültür Derneği, TESEV ile de (Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etüdler Vakfı) paralel bir yapı. Bünyesinde Diyarbakır Sanat Merkezi, DEPO ile Balkanlar, Orta Doğu, Kafkaslar, Kuzey Afrika ve ötesinde faaliyet gösteren kişiler arasında işbirliğini sağlayacak ” Red Thread ” adlı aktif bir platform bulunuyor. TESEV Yönetim Kurulu Başkanı Can Paker, George Soros’un ABD merkezli Açık Toplum Enstitüsü’nden (OSI-Open Society Institute) fonlandıklarını kendi ağzından söylemişti. George Soros, dünyanın 30 önemli şehrinde merkezi, 34 şehrinde ise çalışma ofisi olan; ana merkezi Belçika’nın başkenti Brüksel’de bulunan devasa örgüt ICG’nin de Yönetim Kurulu’nda.
Abramowitz’den-Barkey’e
International Crisis Group, Ağustos-Eylül 1995’te Bosna NATO tarafından bombalanırken kuruldu. İlk Mütevelli Heyet Başkanı ABD’li Senatör George Mitchell. Grubun ilk yöneticilerinden biri ise BM Kalkınma Programı eski başkanı, daha sonra BM Genel Sekreter Yardımcısı ve İngiltere’nin Afrika-Asya ve Birleşmiş Milletler’den sorumlu Bakanı Mark Malloch-Brown. Diğer yönetici ise Türkiye ve Tayland eski ABD Büyükelçisi, Uluslararası Barış için Carnegie Vakfı Başkanı Morton Abramowitz. Kriz grubu, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 70 ayrı bölge için her ay Kriz Bülteni hazırlıyor. Tarafların nasıl davranması, neler yapması gerektiğini rapor ediyor. Grupla aynı çatı altında bulunan Carnegie Vakfı’nın uzmanlarından biri ise CIA’nın Türkiye uzmanı Henri Barkey. Barkey’i, Türkiye kamuoyu, 2003’te verdiği bir konferansta AKP ile birlikte ” Türk Ordusunu çok sıkı bir kafese kapattık ” sözleri ile hatırlıyor.
Son talimat özerklik
İşte bu Uluslararası Kriz Grubu ( International Crisis Group) tarafından düzenli olarak hazırlanan raporlarda önerilenler, AKP ve PKK tarafından bir bir uygulandı. Örneğin;13 Haziran 2011 tarihli raporda; ” Yalnızca Kürt milliyetçi fikirleri destekleyecek biçimde gösteri yapan, konuşan ve yazanların terörist atfedilerek orantısız cezalara çarptırılmamasını veya cezaevine girmemesini garanti altına alacak şekilde Terörle Mücadele Yasası, Ceza Yasası ve diğer mevzuatın değiştirilmesi ” önerisi yapıldı. Bu; 4.Yargı Paketi kapsamında hayata geçirildi. 11 Eylül 2012 tarihli ” Türkiye: PKK’nın Silahlı Mücadelesine Son Vermek ” adlı raporda; istenen ateşkes, bambardımanlara son vermek, PKK’lıların sıınır ötesine çekilmesi taraflarca uygulandı. 30 Kasım 2012 tarihli raporda ise Türk hükümetinden, gerek ülke çapında gerekse Diyarbakır’da belediyelerin yönetimi ve yerinden yönetime ilişkin bir tartışma ortamına öncülük etmesi isteniyor.
Şimdi de onlar göç ediyor
Suriye’nin Lazkiye kentine bağlı Keseb kasabası ve çevresinde kontrolü ele geçiren muhalifler, Türkiye’ye sığınmak isteyen Ermeni kökenli 18 Suriyeli’yi Türk yetkililere teslim etti. Rejimine bağlı birliklerle muhalifler arasında, Keseb kasabası ve çevresindeki çatışmalar yaklaşık 12 gündür sürüyor. Çatışmalardan etkilenmemeleri için güvenli bölgede tutulan ve Türkiye’ye sığınmak isteyen Ermeni kökenli 7’si kadın 18 Suriyeli, muhaliflerce Keseb Sınır Kapısı’na getirildi. Bu kişiler, muhaliflerce Yayladağı Kaymakamı Turan Yılmaz, İlçe Emniyet Amiri Akif Kızılkaya ve gümrük personeline teslim edildi. Minibüsle ilçe merkezine getirilen Ermeni kökenli Suriyeliler, öğretmenevinde misafir edildi. Aralarında yaralıların bulunduğu sığınmacılardan yürümekte zorlananlar, tekerlekli sandalye ile taşındı. Salim YAVAŞOĞLU
http://www.yenicaggazetesi.com.tr/kurt-acilimindan-ermeni-acilimina-96376h.htm

Yorumlar kapatıldı.