İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Alin Taşçıyan FIPRESCI’ye Başkan

Sinema Yazarı Alin Taşçıyan Uluslararası Sinema Eleştirmenleri Federasyonu’nun İtalya’da gerçekleşen genel kurulunda kurumun yeni dönem başkanı oldu. 2010’dan bu yana FIPRESCI’de başkan yardımcısı olarak görev yapan Taşçıyan İtalya’nın Bari kentinde yapılan FIPRESCI olağan genel kurulunda yapılan seçimde oybirliğiyle yeni dönem başkanı oldu.Genel kurulu iki yılda bir yapılan FIBRESCI’’nin son dönemde başkanlığını Jean Roy, başkan yardımcılığını ise Taşçıyan’la birlikte Macaristan’ın sinema yazarlarından Gyorgy Karpati yürütüyordu.

FIBRESCI dünya ölçeğinde elliden fazla ülkenin sinema yazarı ve eleştirmenlerinin kurduğu meslek örgütlerinin bir araya gelmesinden oluşan uluslararası bir kurum.
Alin Taşçıyan Türkiye’de geçtiğimiz aralık ayında Sinema Yazarları Derneği’nin (SİYAD) başkanı seçilmişti. Taşçıyan SİYAD’ın bu görevi üstlenen ilk kadın üyesi olmuştu.
Alin Taşçıyan kimdir?
1969 İstanbul doğumlu, İstanbul Üniversitesi Basın Yayın Yüksekokulu mezunu alin Taşçıyan 16 yıl Milliyet gazetesinde çalıştı.
1994 – 2006 yılları arasında farklı dönemlerde TRT televizyonunda Bir Zamanlar Genç Sinemacılar, Genç Sinemacılar, Sinema Büyüsü ve Beyazperde programlarını sundu.
Yazıları birçok dergide yayınlandı. Estela Bravo Çağının Tanığı kitabını yayına hazırladı.
Halen İstanbul Film Festivali, Adana Altın Koza Film Festivali danışmanı.
İstanbul Kısa Film Günleri komitesinde, Antalya Altın Portakal Film Festivali, İstanbul Modern sineması danışma kurullarında yer aldı. İFSAK Sinema Ödülü sahibi. Drama, Köln, Linz, Roma, Nürnberg, Erivan, Pecs gibi festivallerin ana jürilerinde; Torino, Venedik, Rotterdam, Kiev, Cannes, Karlovy Vary ve Selanik film festivallerinin de FIPRESCI jürilerinde görev yaptı.
Taşçıyan halen Star gazetesinde köşe yazarlığı yapıyor. (YY)

http://www.bianet.org/bianet/sanat/154757-alin-tasciyan-fipresci-ye-baskan?bia_source=rs

Yorumlar kapatıldı.