İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Hayko Cepkin Kimdir

Hayko Cepkin 35 Yaşında olup 1978 doğumludur. Ermeni asıllı Türk Piyanist ve Müzisyen olan Hayko Cepkin Mimar Sinan Üniversitesinde şan, solfej ve piyano dersleri almıştır. Lise ve ilk okul eğitimini Ermenistan da görmüştür. Mimar Sinan da aldığı eğitimden sonra 1997 yılında Müzik hayatına atılmıştır. Sakin Olmam Lazım isimli ilk albümüyle müzik severler tarafından tanınmıştır. (Bir de Hayko’nun Ermeni asıllı Türk değil, T.C. Vatandaşı bir Ermeni olduğunu öğrenseniz… HYETERT)

 İkinci albümü Tanışma Bitti ile hayran kitlesini arttıran Hayko Cepkin 3. albümü olan Sandık ile hayran kitlesini genişletmiştir.
Sanatsal Hayatı
Çeşitli yerlerde de piyano ve armoni dersleri gördükten sonra da 1997 yılında profesyonel müzik kariyerine başladı.
İlk albümü Sakin Olmam Lazım ile iyi bir çıkış yapan Hayko ikinci albümü Tanışma Bitti ile de hayran kitlesini arttırdı.Son olarak 3.albümü Sandık ile daha geniş alanlara yayıldı.
İlk albümü olan Sakin Olmam Lazım’ı albümleri arasında saymayan Hayko Cepkin, demo olarak nitelendirdiği albümünün konusunu kendi ile alakalı olarak açıklıyor.
İkinci albümü Tanışma Bitti daha profesyonel bir yapıya sahip. Hayko Cepkin Tanışma Bitti’nin konusunu “korku” olarak belirledi ve insanların korkuları ile yüzleşmeleri gerektiğini işledi. üçüncü ve şimdilik son albümü Sandık’ın konusu ise “ölüm,” yani kaçınılmaz gerçek. üçüncü albümüyle beraber dünya turnesine çıkacağını ve ilk konserini Köln’de vereceğini açıklamıştır.
Birlikte Çalıştığı İsimler:
Sahneyi paylaştığı isimler arasında sırasıyla Öztürk, Ogün Şanlısoy, Aylin Aslım, Koray Candemir ve Demir Demirkan gibi isimler vardı. Cepkin ayrıca bu müzisyenlerin bazılarının albümlerinde aranjör ve düzenlemeci kimliğiyle yer aldı. Cepkin, Murathan Mungan’ın sözlerini yazdığı şarkıların farklı müzisyenler tarafından seslendirildiği Söz Vemiş Şarkılar isimli albümde yer alan ve Aylin Aslım’ın seslendirdiği “Kimdi giden” adlı şarkının da düzenlemesini yaptı.
hayko2
Hayko Cepkin Albümleri
Sakin Olmam Lazım (2005)
Tanışma Bitti (2007)
Sandık (2010)
Aşkın Izdırabını… (2012)
Hayko Cepkin Rol Aldığı Filmler
Hayko Cepkin Kimdir, Hayatı, Biyografisi, Vikipedi
Hayko Cepkin Kimdir, Hayatı, Biyografisi, Vikipedi
2012 – Acayip Hikayeler
2008 – Çocuk
2005 – Balans ve Manevra
Hayko Cepkin Rol Aldığı Tv Programları
2010 – Gecekondu – Konuk Oyuncu/Star Tv
2011 – Extreme-G – Sunucu/CNN Türk
2012 – Acayip Hikayeler – Sunucu/Star TV
2012 – Kulaktan Kulağa – Konuk Sanatçı/Trt Müzik
Hayko Cepkin’in hayatını ve çalışmalarını okuduğunuz zaman, Hayko’nun gerçekten Türk müziğinde önemli bir yere sahip bir sanatçı olduğunu göreceksiniz….
Son derece üretken bir sanatçı olan Haykonun bundan sonra da parlak bir sanat yaşamı sürdüreceği konusunda en ufak bir şüphemiz yoktur….
Haberahval olarak Hayko’ya sonsuz başarılar diliyoruz……
Hayko Cepkin Kimdir, Hayko Cepkin Kaç Yaşında, Hayko Cepkin Boyu, Hayko Cepkin Filmleri, Hayko Cepkin Albümleri, Hayko Cepkin Biyografisi hakkında görüş ve düşüncelerinizi bize yorum olarak yazabilirsiniz.
http://www.haberahval.com/hayko-cepkin-kimdir-03-04-yeni.html

Yorumlar kapatıldı.