İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan yüzde 10’luk büyüme beklerken yüzde 15 geriledi


Eski Ermenistan Merkez Bankası Başkanı Bagrat Asatryan, ülke ekonomisinin yüzde 10 büyümesi beklenirken yüzde 15 gerilediğini açıkladı.


Ermenistan’ın başkenti Erivan’da basın toplantısı düzenleyen Asatryan, pozitif tahminler için hiçbir neden olmadığını, sadece Ermenistan ekonomisinde yer alan utanç verici gerçekler hakkında konuşmak için bir nedenin olduğunu söyledi. Eski başkan, “Hükümetin başarısız olduğunun en çarpıcı örnekleri, 2009 yılında vaat edilen yüzde 10’luk büyüme yerine yaşanan yüzde 15’lik gerileme ve Ermenistan’ın 3 Eylül 2013’te siyasi vektöründe yaptığı radikal değişimdir” dedi.
Rusya, Belarus ve Kazakistan’ın oluşturduğu Gümrük Birliği’ne katılımının ardından ülke ekonomisinin zarar göreceğini ifade eden Eski Ermenistan Merkez Bankası Başkanı, “Rusya vatandaşlığı verilmesi işleminin kolaylaştırılmasının ardından çoğu Ermeni vatanını terk ederek daha iyi hayat arayışı için Rusya’ya kaçacak. Ülkede mevcut durumun sorumluluğunu alacak herhangi bir siyasi güç bilmiyorum” yorumunda bulundu.

Tamamını oku: http://turkish.ruvr.ru/news/2014_04_05/Ermenistan-yuzde-10luk-buyume-beklerken-yuzde-15geriledi/

Yorumlar kapatıldı.