İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Beyaz Saray’ın Web Sitesinde “Ortak Tarihçiler Komisyonu” İçin İmza Kampanyası

Turkishny.com
Türk Amerikan toplumu, ABD hükümetinin Türkiye ve Ermenistan arasındaki normalleşme sürecini destekleme yönünde adım atmaya davet etmek üzere Başkan Obama ve ABD Kongresi’ne yönelik bir imza kampanya başlattı.Beyaz Saray’ın internet sitesindeki “dilekçe” bölümü için hazırlanan kampanya çerçevesinde hazırlanan mektup, 140 imzaya ulaştığında Beyaz Saray’ın “We the People” adlı sayfasına yerleştirilecek. Girişim çerçevesinde 100 bin imza toplanabilmesi halinde Beyaz Saray, Türk Ermeni uzlaşısına nasıl destek olunacağı konusunda resmi bir açıklama yayınlayacak.  

Türk Amerikan Dernekleri Asamblesi (ATAA) tarafından yayınlanan açıklamaya göre Başkan Obama ve Kongre’ye sözde Ermeni soykırımı yasa tasarıları gibi Türkiye – Ermenistan ilişkilerine zarar veren girişimler yerine Ortak Tarihçiler Komisyonu kurulmasını da öngören Türk – Ermeni normalleşme sürecini destekleme çağrısı yapılan mektupta, Birinci Cihan Harbi sırasında 4 milyonu aşkın Türk ve 600 bin Ermeni’nin öldüğüne ya da topraklarını terketmek zorunda kaldıklarına dikkat çekiliyor. 

İskandinav, Hindu, Malta ve İstanbul mahkemelerinin olaylara ilişkin herhangi birini soykırımdan suçlu bulmadığına dikkat çekilen mektupta, BM’nin de üç defa söz konusu hadiseler için ‘soykırım’ terimini kullanmayı reddettiği ifade edildi. ABD’de ise konuya ilişkin olarak geçirilen 6 karar tasarısında olayların soykırım değil “katliam” olarak nitelendirildiği, 7 karar tasarısında ise yanılgıya düşülerek olayları “soykırım” olarak tanımladığına işaret edilen mektupta, son dönemde ABD 9. Yüksek Mahkemesi’nin de California eyaletinde 1915 olaylarını soykırım olarak ilan eden bir kanunu anayasaya aykırı bulduğu ifade ediliyor.
Mektupta, “Geçtiğimiz ay, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi de 1915 olaylarına ilişkin uzmanlar arasında bir fikir birliği olmadığına hükmetmiştir. Artık husumeti bir yana bırakarak sıcak bir diyalog tesis etme zamanı geldi” deniliyor.
 Kampanyaya destek olarak ABD Hükümeti’ni Türk Ermeni ilişkilerinin normalleşmesini desteklemeye çağırmak için buraya tıklayınız!
https://petitions.whitehouse.gov/petition/support-turkish-armenian-reconciliation/kXtRHvFb
http://www.turkishny.com/special-news/56-special-news/148685-beyaz-sarayin-web-sitesinde-ortak-tarihciler-komisyonu-icin-imza-kampanyasi#.U0GZ1vl_vms

Yorumlar kapatıldı.