İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeniler Türkiye’yi Bakın Ne İle Suçladı?

ABD’de yerleşik Ermeni Diasporasını çatısı altında toplayan Amerika Ermeni Ulusal Komitesi (Armenian National Committee of America-ANCA), Suriye yönetiminin Kuzey Batı’daki Kesab’da yaşayan Ermeni asıllı Suriyelilere yapılan saldırının, Türkiye’nin izni ile olduğunu öne sürdü.

ABD’de en yoğun Ermeni asıllı Amerikalıların bulunduğu kentlerden bir olan Boston’da bugün bir protesto eylemi gerçekleştirecek olan ANCA, 21 Mart’ta, El Kaide bağlantılı El Nusra Cephesi ve IŞİD (Irak ve Şam İslam Devleti) saldırılarını kınama Boston’da kınama girişimine hazırlanan ANCA, Suriye yönetimine karşı isyancıların Türkiye sınırını geçerek Kesab’a ve Ermeni sivil nüfusu saldırdığını savundu.
ABD’de yerleşik Ermeni Diasporasını çatısı altında toplayan Amerika Ermeni Ulusal Komitesi ANCA’dan Boston protestosu haberi gelirken, başkent Washington DC’den başka bir haber geldi. ABD medyasında yer alan haberlere göre, Ermeni lobisinin önde gelen destekçilerinden Senato Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Robert Menendez ve Cumhuriyetçi Parti llinois Senatörü Mark Kirk tarafından sunulan tasarıda, ABD Başkanı Barack Obama’ya, 1915 olaylarını soykırım olarak tanımlama çağrısında bulunuldu. Tasarıda, “Başkan, Ermeni ‘soykırımıyla’ ilgili gerçeklerin Türkiye Cumhuriyeti devleti tarafından tam biçimde tanınmasını içeren adil, yapıcı, istikrarlı ve kalıcı bir Türk-Ermeni ilişkisi doğrultusunda çalışmalı” görüşüne yer verildi.
Demokrat senatörler Barbara Boxer ve Ed Markey’nin de imzacıları arasında yer aldığı tasarının, önce Senato Dış İlişkiler Komitesi’nde görüşülmesi ve oylamaya sunulması gerekiyor. Tasarı, komitede onaylanırsa Senato’daki Demokrat Çoğunluk Lideri Harry Reid’in takdiriyle, Senato Genel Kurulu’nun gündemine getirilebilme olasılığı bulunuyor.
Türkiye’nin BM Güvenlik Konseyi geçici üyeliği konusunda çalışma yapmak üzere New York’ta bulunan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, BM’de gazetecilere yaptığı açıklamalarda “Özellikle Ermeni toplumuna seslenmek istiyorum, hiçbir provokatif yoruma aldanmasınlar Türkiye içinde de Ermeni cemaati olan çok kültürlü bir ülkedir. Keseb’den veya başka bir yerden Ermeniler Türkiye’ye gelmek isterlerse hoş geldiler sefa geldiler” diye konuşmuştu.

http://www.sanliurfa.com/haber176383-Ermeniler_Turkiyeyi_Bakin_Ne_Ile_Sucladi.htm

Yorumlar kapatıldı.