İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni iddialarına Türk toplumundan tepki

Ermeni diasporasının, Suriye’deki çatışmalarla ilgili Türkiye’yi suçlayıcı ifadeleri, ABD’deki Türk toplumunu harekete geçirdi. Türk toplumu temsilcileri, ABD Başkanı Barack Obama ve Kongre’ye mektup yazıp, imza kampanyası başlattı… ABD’deki Türk toplumu da bu iddialara karşılık vermek için Beyaz Saray’ın internet sitesindeki “dilekçe” bölümünde bir karşı kampanya başlattı. “Keseb’deki trajedinin istismarını kınama” başlıklı dilekçede, “Suriyeli muhalifler oradaki Ermenilere güvence vermesine rağmen, Ermeni diasporasının Keseb’deki çatışmaları istismar ettiği” belirtildi.

***
Ermeni diasporasının, Suriye’deki çatışmalarla ilgili Türkiye’yi suçlayıcı ifadeleri, ABD’deki Türk toplumunu harekete geçirdi. Türk toplumu temsilcileri, ABD Başkanı Barack Obama ve Kongre’ye mektup yazıp, imza kampanyası başlattı.
Suriye’nin Lazkiye kentine bağlı Keseb kasabasındaki çatışmalarda Ermeni köylerine yönelik saldırı haberleri üzerine, Ermeni diasporası bu haberleri kullanarak, “saldırıların arkasında Türkiye’nin olduğu” suçlamasında bulunmaya ve bölgedeki Ermenilerin yerlerini terk etmesiyle Birinci Dünya Savaşı yıllarında Ermenilere yönelik “soykırım” iddiaları arasında benzerlik kurmaya başladı.
Ermeni diasporası sözkonusu iddialarını Beyaz Saray’ın gündemine taşımaya da çalıştı ve bu çerçevede Beyaz Saray’ın internet sitesinde bir imza kampanyası başlattı.
ABD’deki Türk toplumu da bu iddialara karşılık vermek için Beyaz Saray’ın internet sitesindeki “dilekçe” bölümünde bir karşı kampanya başlattı. “Keseb’deki trajedinin istismarını kınama” başlıklı dilekçede, “Suriyeli muhalifler oradaki Ermenilere güvence vermesine rağmen, Ermeni diasporasının Keseb’deki çatışmaları istismar ettiği” belirtildi.
Türkiye’nin yaklaşık bir milyon Suriyeli sığınmacıya kapılarını açtığı vurgulanan dilekçede, “Türkiye’nin teröristlere ve Suriye’de sivilleri hedef alan herkese karşı olduğu” ifade edildi.
Dilekçede, Türkiye’nin sadece son bir ayda Suriye’den 60’ın üzerinde terörist saldırıya maruz kaldığına işaret edilerek, Türkiye’nin Suriyeli Ermenilere de Mardin’de sığınma teklif ettiği ve onların güvenliği için BM Mülteciler Yüksek Komiserliği ile yakından çalıştığı vurgulandı.
Dilekçenin Beyaz Saray tarafından işleme alınabilmesi için 3 Mayıs tarihine kadar 100 bin imza toplanması gerekiyor.
OBAMA VE KONGRE’YE
Türk ve Suriye kökenli olan, Suriye’deki çatışmalarda ailesinden 3, yakın arkadaşlarından 12 kişiyi kaybeden Türk-Amerikan Dernekleri Asamblesi (ATAA) Başkanı Mehmet Çelebi de ATAA ile Türk-Amerikan Dernekleri Federasyonu (FTAA) Başkanı Atilla Pak ve Türk Amerikan Toplum Merkezi ve Camileri Genel Sekreteri Adem Büyükacar adına ABD Başkanı Barack Obama ve Kongre’ye mektup yazdı.
Mektubunda, Amerika’daki Ermeni diaspora kuruluşlarından AmerikaErmeni Ulusal Komitesi’nin (ANCA) yürüttüğü, Keseb’deki çatışmalarla ilgili Türkiye’yi suçlayan ve “soykırım yaptığını” iddia eden “yanlış ve sorumsuz” davranışlarından duyduğu derin kaygıyı ifade eden Çelebi, “aslında ANCA’nın Washington’da Esed rejimini desteklediğine” işaret etti.
Çelebi, “Dahası ANCA’nın, Türkiye’nin soykırım işlediğine yönelik eski iddialarını desteklemek için Suriye’deki insani trajediden nemalanması utanç vericidir” ifadesini kullandı.
ANCA’nın bu tavrının masum insanların hayatlarını tehlikeye attığını ve düşmanca duygularını ateşlediğini belirten Çelebi, ASALA/JCAG terör örgütünün dünya genelinde şu ana kadar 700’den fazla insanın yaralanmasına ve bir Amerikalı dahil 70 kişinin ölümüne sebebiyet verdiğini hatırlattı.
Çelebi, bölgeden gelen bilgilerin ise Ermenilerin kiliselerinin korunduğunu ve muhaliflerin Ermenilere zarar vermediğini gösterdiğini kaydetti.
http://www.trthaber.com/haber/dunya/ermeni-iddialarina-turk-toplumundan-tepki-123271.html

Yorumlar kapatıldı.