İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Rusya Sanayiciler Birliği Başkanı.: Ermenistan’ın Gümrük Birliğine üyeliği, Abhazya Demiryolu Projesinin öncelikliliğini artırmakta

Rusya Sanayiciler Birliği Başkanı Alexander Shokhin, ″Önce Ermenistan Gümrük Birliğine üye olmalı. Sanıyorum bu gerçekleşecek; esas şema GB  Sözleşmesine yönelik müzakerelerin sona erdirilmesinde. İkincisi, aktif katılımcısı olmamak üzere gözlemci statüsüne hazırlanan Ermenistan GB Sözleşme Taslağını takdir etmelidir. Bundan sonra, şüphesiz, reel ekonomik bölgede Ermenistan’ın cezbedilmesi sorunlarını görüşmek gerek; bu ise altyapı projelerinin işlmesi gerektiği anlamına gelmektedir″ dedi.

**
Ermenistan’ın Gümrük Birliğine (GB) üyeliği, Abhazya Demiryolunun Yeniden Devreye Alınması Projesini öncelikli hale getirmekte. Görüş, Moskova Yüksek Ekonomi Okulu XV. Uluslararası Konferansı esnasında NEWS.am muhabirine açıklamada bulunan Rusya Sanayiciler Birliği Bşk. Alexander Shokhin’den geldi.
Shokhin ″Önce Ermenistan Gümrük Birliğine üye olmalı. Sanıyorum bu gerçekleşecek; esas şema GB  Sözleşmesine yönelik müzakerelerin sona erdirilmesinde. İkincisi, aktif katılımcısı olmamak üzere gözlemci statüsüne hazırlanan Ermenistan GB Sözleşme Taslağını takdir etmelidir. Bundan sonra, şüphesiz, reel ekonomik bölgede Ermenistan’ın cezbedilmesi sorunlarını görüşmek gerek; bu ise altyapı projelerinin işlmesi gerektiği anlamına gelmektedir″ dedi.
″Projeyi, Ermenistan’ın GB’ye üye olmaksızın değerlendirmek mümkün mü? ″ sorusuna Shokhin ″Teorik olarak mümkündür. Rus-Ermeni ilişkileri oldukça verimli. Ancak GB ve Birlik sözleşmesi çerçevesi, bunun öncelikli projeler arasında yer almasına ek bir teşvik unsuru oluşturmaktadır″ dedi.
Uzmanların değerlendirmelerine göre; Sukhum’dan Gürcistan’a sınırdaş İngur nehri mevkiine kadar demiryolunun yeniden devreye alınması için 251 milyon Dolar gerekli. Yatırımın amorti edilmesi asgari süresi 16 yıl olup, buna ulaşılması için yıllık 10 milyon ton yükün nakledilmesi gerekmekte.
News from Armenia – NEWS.am

http://news.am/tur/news/202192.html

Yorumlar kapatıldı.