İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenilere Saldırı İddiaları

Ermenistan, BM’ye Keseb’deki Ermenilere saldırı iddialarıyla ilgili mektup gönderdi. Birleşmiş Milletler’in (BM) Ermenistan’dan, Suriye’de “Keseb Ermenilerine yönelik saldırı” iddialarıyla ilgili mektup aldığı bildirildi. BM Genel Sekreterinin sözcü yardımcısı Farhan Haq, Suriye’nin Lazkiye’ye bağlı Keseb kasabasının muhaliflerin kontrolüne geçmesinin ardından basında yer alan Ermenilere yönelik saldırı iddialarıyla ilgili bir soru üzerine, BM’nin Ermenistan Dışişleri Bakanından mektup aldığını bildirdi. Haq, mektubun detaylarıyla ilgili herhangi bir bilgi vermedi.

Farhan Haq, Keseb’in aktif bir çatışma bölgesi olmaya devam ettiğini belirterek, orada hiçbir BM misyonunun bulunmadığını bildirdi. Nüfusun büyük bir bölümünün şiddet dolayısıyla Lazkiye kentine kaçtığını belirten Haq, BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi’nin onlara ulaştığını ifade etti.
Haq açıklamasında, BM’nin insanların yerlerinden olmaya başladığından bu yana Lazkiye’de iki izleme misyonu kurduğunu kaydederek, 1550 civarında ailenin Keseb’den geldiğini söyledi. Haq ayrıca bunların yerinden olmuş kişiler olarak kayıtlarının yapıldığı ve yardım almaya başladıklarını belirtti.

http://www.haber3.com/ermenilere-saldiri-iddialari-2585725h.htm

Yorumlar kapatıldı.