İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Yeni başbakanın ismi 10 gün içinde belli olacak

Yeni başbakanın ismi azami 10 gün içinde belli olacak. Ermenistan Anayasası, cumhurbaşkanının Hükümetin istifasını kabulden sonra 10 gün zarfında yeni başbakanı atadığını, yeni hükümetinse, başbakanın atanmasından sonra 20 günlük sürede kurulduğunu belirtmekte.



Anayasanın 55. Maddesinde cumhurbaşkanının  ″Millet Melisinde milletvekili sandalye dağılımı ve milletvekili gruplarıyla istişareler zemininde, milletvekillerinin çoğunluğunun güvenine sahip kişiyi, bunun mümkün olmaması duruunda, nispeten daha çok milletvekilinin güvenine şayan olan şahs başbakan olarak atar″ denmekte.

Hatırlatalım; Ermenistan başbakanı Tigran Sarkisyan’ın istifa ettiği, bugün 3 Nisan’da yapılan Ermenistan Cumhuriyetçi Parti (ECP) İcra Organı oturumu sonrasında basına açıklamada bulunan ECP  Basın sekreteri, Millet Meclisi Bşk. Yard. Eduard Şarmazanov’dan geldi. Şarmazanov, başbakanın istifa dilekçesini bir ay önce sunduğunu, ancak Gümrük Birliğine ilişkin konular vd. meselere ilişkin olarak cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’ın bir ay beklemesini rica ettiğini kaydetti. Eduard Şarmazanov, başbakanın istifasının kabul edildiğini belirtti.

http://news.am/tur/news/202575.html

Yorumlar kapatıldı.