İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

California’da Ermeni Yalanlarının Müfredata Alınmasına Karşı Kampanya

İbrahim H. Aydoğan – Turkishny.com
Türk Amerikan toplumu, California Eyalet Senatosu’nda sözde Ermeni soykırımının eyalette müfredata alınmasına ilişkin yasa tasarısına karşı seferberlik başlattı.Eyalet Senatosu’ndaki 1380 ve 1419 nolu yasa tasarıları, California Eyaleti’nin müfredatındaki 51226.3 ve 51225.3 nolu bölümlerde değişikliğe gidilerek 1915 olaylarına ilişkin Ermeni yalanlarının devlet okullarında öğretilmeye başlanmasını öngörüyor.Türk ve Azeri Amerikan toplumu, faaliyetleri Türk Amerikan Dernekleri Asamblesi (ATAA), Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF), Amerika Azerbaycan Cemiyeti (ASA) ve Azeri Amerikan Konseyi (AAC) tarafından desteklenen Pax Turcica platformu üzerinde başlatılan bir kampanya ile Senato’daki yasa tasarılarına karşı yetkilere mektup göndermeye başladı.

Californialı Eyalet Senatosu yetkililerine gönderilen mektuplarda, “Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi tarafından 2013 yılında Perinçek – İsiviçre davasında verilen karar, ABD 9. Temyiz Mahkemesi’nin kararı ve sayısız Amerikalı tarihçinin de ifadeleriyle, Osmanlı Ermenilerinin yaşadıkları olayların “soykırım” olarak nitelendirilmesi mümkün değildir. Zira “soykırım” terimi, ancak bir mahkeme tarafından yapılan muhakeme sonucunda insanlığa karşı işlenen suçlara ilişkin olarak kullanılabilir. Bunun ötesinde, “Ermeni soykırımı” terimi, diğer etnik grupların yaşadığı olayları görmezden gelmektedir ki Birinci Cihan Harbi sırasında Rus, Yunan ve Fransız kuvvetleriyle birlikte hareket eden ırkçı Ermeni çeteler, yarım milyondan fazla Türk, Kürt, Azeri ve Çerkezi katletmiştir.
Son olarak Los Angeles’ta 1973 ve 1982 yıllarında üç Türk diplomat, beyinleri yıkanmış ırkçı teröristler tarafından öldürülmüşlerdir. Bu ırkçı ve beyin yıkamaya yönelik propagandayı devlet okullarına taşımak, daha tehlikeli nefret suçlarının ortaya çıkmasına neden olabilir” deniliyor.
Kampanyaya destek olmak için buraya tıklayınız!

http://www.turkishny.com/usa-life/87-usa-life/148407-californiada-ermeni-yalanlarinin-mufredata-alinmasina-karsi-kampanya#.Uzx2pfl_vms

Yorumlar kapatıldı.