İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeniler Kessab saldırısından Türkiye’yi sorumlu tutuyor

İsveç Ermeni Federasyonu, 21 Mart günü Suriye’nin Kessab ilçesine yapılan saldırının Türkiye sınırını geçen El Kaide bağlantılı güçler tarafından gerçekleştiğini belirterek saldırıdan Türkiye’yi sorumlu tuttu. İsveç Ermeni Federasyonu, 21 Mart günü Suriye’nin Kessab ilçesine yapılan saldırının Türkiye sınırını geçen El Kaide bağlantılı güçler tarafından gerçekleştiğini belirterek saldırıdan Türkiye’yi sorumlu tuttu. İsveç Hükümeti’ne İslamcı çetelere verdiği desteği kesmesi için Türkiye’ye baskı yapması çağrısında bulundu.

İsveç Ermeni Federasyonu’nun medya kuruluşlarına gönderdiği açıklamada, Kessab kasabasında 1915’te yapılan soykırımından kurtulanların çocuk ve torunlarının yaşadıkları, Türkiye destekli El Nusra çetelerinin saldırılardan sonra 2000 Ermeninin Latkiya’da göç etmek zorunda kaldıkları belirtiliyor.
Kessab’ın Ermenilerin sığınabilecekleri en son yerleşim birimi olduğu belirtilen açıklamada, İslamcı çetelerin Kessab’daki kiliseleri ateşe verdikleri ve Ermenilerin mallarını yağmaladıkları ifade ediliyor.
Türkiye’nin desteklediği İslami Cephe ve El Nusra’nın Kessab’dan kaçıp Lazkiye’ye sığınan Ermenilere 30 Mart günü roketlerle saldırdıkları belirten Ermeni Federasyonu, katliamların engellenmesi için insan hakları örgütleri ve uluslararası kuruluşlara müdahale etmeleri çağrısında bulunuluyor.
 Türkiye’nin bu gruplarla işbirliği yaptığını reddettiğini iddia etmesine rağmen, gerçeklerin tersini gösterdiğini ve İslami grupların sınırı geçmelerine olanak tanındığı belirtilen açıklamada, “Ağır silahlarla donaltılmış bu grupların Türk yetkililerin bilgisi dışında operasyon yapmaları olası değil” deniliyor.
İsveç Ermeni Federasyonu, soykırımının yüzüncü yılına girmesinden bir yıl önce hala Orta-Doğu’da yaşayan Ermenilere yönelik saldırılar yapıldığını, bundan dolayı Ermenilerin evlerini terk etmek ve kaçmak zorunda bırakıldıkları belirtiyor.
Tüm bunlar olurken dış dünyanı olanları izlemekle yetinmesinin korkutucu olduğu belirtilen, İsveç’in Suriye’deki etnik temizliğin son bulması ve Ermenilerin topraklarından sürülmelerinin engellenmesi için girişimde bulunması istenen açıklamada, “İsveç ve dış dünya sınırdan geçerek özellikle de Hıristiyan köylere ve illere saldırı düzenleyen aşırı islamcı gruplara Türkiye’nin verdiği desteğe son vermesi için daha kararlı tavır almalıdır” ifedelerine yer veriliyor.
Kaynak: http://www.haberdiyarbakir.com/ermeniler-kessab-saldirisindan-turkiyeyi-sorumlu-tutuyor-62749h/#ixzz2xcVonGPd

http://www.haberdiyarbakir.com/ermeniler-kessab-saldirisindan-turkiyeyi-sorumlu-tutuyor-62749h/

Yorumlar kapatıldı.