İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Erdoğan köyünde tarihi mağaradaki kilise, inanç turizmini bekliyor

GİRESUN- Bulancak ilçesine bağlı Erdoğan köyündeki tarihi mağara içindeki kilise, inanç turizmine kazandırılmayı bekliyor. Günümüzde inanç turizmi giderek yaygınlaşırken, Giresun’un Bulancak ilçesindeki tarihi kaya kilise ise define avcılarının talanına maruz kalıyor. Bugün içerisinde tek bir resim, mozaik ya da fresk kalmamasına rağmen hala geçmişin ihtişamıyla ilgi bekleyen kaya kilise yöre halkının da turizm umudu olmaya devam ediyor.

İlçenin Erdoğan köyünde kaya içerisine oyulmuş kilisenin Hıristiyanlığın ilk yıllarına ait olduğunun tahmin edildiğini ifade eden yöre halkından Halil Anapa, “Köyümüz sınırları içerisinde bulunan bu kilise bir çok inanç turizmine açılmış yerlerden daha etkileyici ve önemi bulunduğunu söyleyebiliriz. Burası turizme kazandırılması gerekirken, definecilerin ve ayyaşların mekanı haline gelmiş durumda. Bu kilisenin diğer adı ise Acısu Kilisesidir. Bu ismi almasının nedeni ise günümüzde kurumuş ola bir maden su kaynağı bulunmaktaydı. Çocukluğumuzda duvarlarında bulunan bazı resimler ise günümüzde içerisinde yakılan ateşler sonucu isle kaplanmış, yok olmuş durumdadır. Biz yöre halkı olarak tarihi kilisenin turizme kazandırılması için keşfedilmesini bekliyoruz” dedi.
Bulancak Doğayı Sevenler Kulübü Derneği Başkanı Enver Akkaya ise “Tarihi kilise içindeki resimler yok olmasına rağmen asırlardır orijinalliğini koruyor. Mağara içinde bulunan kilisenin Hıristiyanlığın yayılma yıllarında misyonerlik faaliyetleri için yapıldığını tahmin ediliyor. Mağara iki katlı olarak kaya içerisine oyulmuştur. Bölgenin turizme kazandırılmasını istiyoruz. Bölgenin inanç turizmine kazandırılması için bakanlığın geniş çaplı araştırma yapmasını istiyoruz” diye konuştu.
http://www.turkiyeturizm.com/news_detail.php?id=45864&uniq_id=1396573668#.Uzlzqfl_vms

Yorumlar kapatıldı.