İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Kesab Belediye Başkanı.: Ev ev girmişler, yağmalamışlar, hayvanlara ateş etmişler, herşeyi kırıp dökmüşler

Kesap’tan tahliye olmuş 600-650 aile yaklaşık 1800 Ermeni, Latakya Meryem Ana Kilisesi ve bitişiğindeki alanda geçici kamp kurmuş durumdalar… Kesab Belediye Başkanı Vazgen Çaparyan ″Ermeniler iyi durumda değiller, tehlike var, korku var. Ev-ev girmişler, yağmalamışlar, köpeklerin, tavukların, hayvanların üzerine ateş etmişler, her şeyi kırıp dökmüşler, çok kötü. Hereye ihtiyaçları var; ne elbise, ne gıda, ne belgeleri var, hiçbir şeyleri yok hepsi Kesab’da kaldı. Bir günde geri döneceklerini umudunu taşıyorlardı, ancak öyle olmadı″ dedi.

***
Kesap’tan tahliye olmuş 600-650 aile yaklaşık 1800 Ermeni, Latakya Meryem Ana Kilisesi ve bitişiğindeki alanda geçici kamp kurmuş durumdalar. NEWS.am muhabirine bilgi Kesab Belediye Bşk. Vazgen Çaparyan’dan geldi.
Çaparyan, Ermenilerin durumunun kötü olduğunu, ne giyecek, ne gıda, ne belge hiçbirşeyleri olmadığını, çünkü hepsinin Kesab’da kaldığını kaydetti.
Belediye Bşk. ″Ermeniler iyi durumda değiller, tehlike var, korku var. Ev-ev girmişler, yağmalamışlar, köpekler, tavuklar hayvanların üzerine ateş etmişler, herşeyi kırıp dökmüşler, çok kötü. Hereye ihtiyaçları var; ne elbise, ne gıda, ne belgeleri var, hiçbir şeyleri yok hepsi Kesab’da kaldı. Bir günde geri döneceklerini umudunu taşıyorlardı, ancak öyle olmadı″ dedi.
Kesab’da yoğunlaşan askeri işlemler konusunda Vazgen Çaparyan, bunlardan kendisinin haberdar olmadığını, sadece hükümetin hazırlık içind olduğunu bildiğini belirtti ve  ″Kesab’a geri dönecekleri umudunu taşıyorlar″ dedi.
Hatırlatalım; 21 Mart sabah erken saatlerde El-Nusra’ya bağlı terörist gruplar Suriye’nin Kuzeyinde Ermeniler ve Alevilerle yoğun Latakya yöresine  geniş ölçekli saldırıda bulundular. Türkiye’nin Hatay ili bitişiğindeki Suriye’nin Ermeni yoğun Kesab yöresindeki 600 civarı aile Latakya’ya nakloldu. 24 Mart’ta Ermenistan’dan bir grup milletvekili Latakya’ya hareket etti.
News from Armenia – NEWS.am

http://news.am/tur/news/201183.html

Yorumlar kapatıldı.