İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Tumanyan ayı sona erdi

Büyük şair ve yazar Hovhannes Tumanyan’ın doğum günü 19 Şubat’ta başlayan «Tumanyan ayı» etkinlikleri özetlendi. ″Tüm Dünya Ermenileri Şairi″ lakaplı şairin  145. Doğum yılı etkinlikleri arasında «Çok çocuklu aile babası Hovhannes Tumanyan profili», «Hovhannes Tumanyan’ın çocukları», «Benim Tumanyan’ım» temalı bilimsel okumaları gerçekleştirildi. Bu etkinliklere, iki yaş kategorisinde olmak üzere 40 aşkın devlet okulununun 8-12. Sınıf öğrencileri katıldılar.

Erivan Belediyesi Enformasyon ve Halkla İlişkiler Dairesinden verilen bilgiye göre; «Tumanyan ayı» etkinlikleinin özetlendiği gün, 6’sı birinci, ikinci ve üçüncü derecede olmak üzere 10 okuma etkinliği,  teşvik ödlü kazandı. Kent düzeyinde etkinlikler düzenleyen okullar  Erivan Belediyesinin teşekkürnameleriyle ödüllendirildiler. Öğrecilere ve okul müdürlerine ödüller Erivan Belediyesi Milli Eğitim Dairesi Bşk. Gayane Soghomonyan tarafından sunuldu.
«Tumanyan ayı» esnasında Hovhannes Tumanyan’ın adını taşıyan okul, ev-müze yanısıra Erivan Belediyesi Milli Eğitim Dairesi işbirliği çerçevesinde edebiyat ve müzik etkinlikler, yazarlarla buluşma ve vb. etkinlikler gerçekleştirildi. Şairin  145. Doğum yılı etkinliklerine  başkentin anaokulları da katıldılar, açık dersler gerçekleştirildi. En iyi açık dersleri gerçekleştiren anaokulları da teşvik ödülleriyle taltif edildiler.
News from Armenia – NEWS.am
http://news.am/tur/news/201010.html

Yorumlar kapatıldı.