İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Türkler, Ermeni kültür abidelerini Gürcülere armağan ediyor

Toplumsal Konsey Alt Komite bşk. Jasmin Asryan, ″Burada özellikle 2011 yılında Türkiye’deki 300 Ermeni abidesinin Gürcülere ait olduğuna ilişkin açıklama söz konusudur. Bunlar arasında tarihi Tayk eyaleti Oshkvank, Banak ve İşkhan mabedleri de yer almaktadır. Ermeni yetkili makanları bu güne dek bu konuda tepki göstermediler″ dedi.

***
Türkler, Ermeni kültür abidelerini Gürcülere armağan ediyor; Kültür Bakanlığı susmaya devam ediyor. Ermenistan Kültür Bakanlığı, ülke içinde olduğu gibi ülke sınırları dışındaki kültürel mirasa da gereken dikkati göstermiyor. Açıklama 26 Mart’ta düzenlenen basın toplantısında Toplumsal Konsey Alt Komite bşk. Jasmin Asryan’dan geldi.
Asryan ″Burada özellikle 2011 yılında Türkiye’deki 300 Ermeni abidesinin Gürcülere ait olduğuna ilişkin açıklama söz konusudur. Bunlar arasında tarihi Tayk eyaleti Oshkvank, Banak ve İşkhan mabedleri de yer almaktadır. Ermeni yetkili makanları bu güne dek bu konuda tepki göstermediler″ dedi.
Yazar Vahan Ter-Ghazaryan, Ankara’nın Ermeni abidelerini yok etme politikasına devam ettiğini belirtti. Türkiye’nin Ermeni-Gürcü ilişkilerinde gerilimi artırma amacı taşıdığını da ifade eden Ter-Ghazaryan ″Ancak Ermeniler bu provokasyona gelmemeliler, aksine konuyu siyasi düzlemden bilimsel düzleme nakletmeliyiz″ dedi.
Dün gerçekleştirilen Toplumsal Konsey oturumunda, aralarında yabancı uzmanların da olacağı, kültürel mirasa ilişkin ortak veri tabanı konusuyla ilgilenecek bir komisyon kurulması önerildi.
Tayk’ın Büyük Hayk’ın Djorokh (Çoruh) nehri havzasındaki 14. Kuzey-batıdaki eyaleti olduğunu kaydedelim.
News from Armenia – NEWS.am

http://news.am/tur/news/201041.html

Yorumlar kapatıldı.