İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Latakya’ya sığınan bir Ermeniyle röportaj: Pijama ve geceliklerle kaçtık

Suriye’li  fanatik İslamcılar Türklerin yardımıyla Kesap Ermeni Kilisesini Ermenilerden arındırarak, silah deposuna dönüştürdüler. Bilgi NEWS.am’e röportaj veren, diğerleriyle beraber Latakya’ya sığınan Kesap Ermenilerinden Hasmik Manjikyan-Berberyan’dan geldi.Bn. Hasmik ″Kiliseden tüm Ermenileri çıkarttıkları, aşırı İslamcıların burayı işgal ederek silah deposuna dönüştürdüklerine ilişkin bilgilerimiz var, halk ise Latakya’ya kaçıyor. Kesap evlerini de yağmalamaya ve kundaklamaya başlamışlar, talan edilen eşyaları Türkiye’ye yolluyorlar″ dedi.

Ermeniler içinde kayıplar olmadığını belirten Bn. Hasmik, Aleviler arasında insani kaybın çok olduğunu, Kesab’da hala Ermeniler bulunduğunu, bunların hiçbir şekilde evlerini bırakmak istemedikleri veya ‘bırakacak durumda olmadıklarını’ belirtti. Bunlara ilişkin henüz bilgi yok.
″Latakya’ya naklolan Ermeniler ne durumda?″ sorusuna Bn. Hasmik ″10-15 kişiyle yerel sakinlerin yanında konuk olduk, bir kısmı hastahanede yaşıyor, arbalarda kalanlar da var, 300-400 Ermeni yerel Ermeni Kilisesinde kalmakta. Bütün bunlara rağmen bizim yiyecek ve gıdaya ihtiyacımız var. Pijama ve geceliklerle kaçtık, beraberimizde hiçbir şey alamadık″ şeklinde yanıtladı.
Latakya’ya sığınan Ermeniler, ilerde Kesab’a geri dönecekleri umudu taşımaktalar.
Bn. Hasmik ″Ermenistan’dan yardım bekliyoruz. Cumhurbaşkanının konuşması sonrasında bize yardım edecekleri umudundayız. Ermenistan’a taşınmamız da ihtimal dahilinde″ dedi.
21 Mart sabah erken saatlerde El-Nusra’ya bağlı terörist gruplar Suriye’nin Kuzeyinde Ermeniler ve Alevilerle yoğun Latakya yöresine  geniş ölçekli saldırıda bulundular. Türkiye’nin Hatay ili bitişiğindeki Suriye’nin Ermeni yoğun Kesab yöresindeki 600 civarı aile Latakya’ya nakloldu.
News from Armenia – NEWS.am

http://news.am/tur/news/200732.html

Yorumlar kapatıldı.