İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Serj Sarkisyan, Ermenistan 2013 Devlet ödüllerini takdim etti

Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’ın kararıyla bir dizi alanda Ermenistan Cumhuriyeti 2013 Devlet ödüllerini kazananlara ödülleri takdim edildi. Ödül töreni bugün Cumhurbaşkanlığı Konutunda gerçekleşti.

Ermenistan Cumhuriyeti 2013 Devlet ödülleri edebiyat ve sanat, mimari ve kent imarı, uygulamalı ve doğal bilimler, insani ve sosyal bilimler alanlarında, ilgili komisyonların elemesinden geçen yapıtlara verilmekte.
Edebiyat ve sanat alanında:
Edvard Milidonyan, «E» şiir seçkisi için.
Tigran Mansuryan, «Requem» yapıtı için  (müzik).
Aşot Avagyan, Matenadaran yeni ek binası konferans salonundaki  «Maştots» freskler için (Plastik sanatlar).
Ermenistan-Ukrayna-Fransa-Gürcistan ortak yapmı «Parajanov» filmi için Serge Avédikian, Fransa, başrol oyuncusu, rejisör (sinematografi);Yelena Fetisova, Ukrayna, rejisör, yapımcı (sinematografi);Martun Adoyan, yapımcı (sinematografi); Taguhi Karapetyan, yapımcı.
Mimari ve kent imarı alanında:
Artur Mesçiyan(mimar), M. Maştots Esk Eyazmaları Bilim-Araştırma Enstitüsü Matenadaran yeni ek binası,  yeniden inşa edilen ana binası ve Maştots Caddesinde Matenadaran’a çıkan yolun yeniden yapılandırılması için.
Artak Ghulyan (mimar), Ana Taht Kutsal Etchmiatsin «Vaçe ve Tamar Manukyan»  Matenadaran binası için.
Uygulamalı ve Temel Bilimler alanında:
Samvel Şukuryan,
Yervand Zoryan ( Kanada),  «Nanoölçüm billuru üzerine yerleştirilmiş sistemler için test çözümleri: Algoritmler, metodlar ve test yapısı» çalışması için.
İnsani ve sosyal bilimler alanında:
Hraçik Simonyan, «Özgürlük Mücadelesi Yollarında» çalışması için.
Cumhurbaşkanı tüm ödül sahiplerini devlet ödülleriyle taltif edilmeleri vesilesiyle  kutladı; sağlık, şevk, bireysel başarılar ve en önemlisi yeni yaratıcı uçuşlar ve yeni zirveler temenni etti.

 News from Armenia – NEWS.am

http://news.am/tur/news/200230.html

Yorumlar kapatıldı.