İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Türk Diyanet Vakfı, Dini Liderler Platformu Dönem Başkanı Oldu

Türk Diyanet Vakfı Başkanı ve Din Müşaviri Doç. Dr. Ahmet Onay, 11 Eylül ve Karikatür Krizi gibi olayların ardından Müslümanlara karşı duyulan güvensizliğin, Dini Liderler Platformunun çalışmaları sayesinde ortadan kaldırılmaya başlandığını belirterek, “Sekreteryası Danimarka Halk Kiliseleri Tarafından yürütülen Platform 2006 yılında ‘Dinler Buluşması Projesi’ kapsamında kurulmuş. Bizim vakfımız platformun yılda bir kez düzenliği toplantılara katılmış, ama aktif olmamış. 2012 yılından itibaren kendi tüzel kişiliği ile müstakil olarak temsil edilmiş. 2013’de ise yönetim kuruluna girdi. Son yapılan seçimde de 2014-2015 dönem başkanlığına seçildik. Bizden sonra bir Hıristiyan kuruluşu başkan olacak.

Yani dönem başkanlığı bir yıl Müslümanların, ertesi yıl Hıristiyanların oluyor. Bizim dönem başkanlığına seçilmemiz, gerek Danimarka’da yaşayan Türkler gerekse Türkiye açısından önem taşıyor” dedi.
Ahmet Onay, Danimarka makamlarının platformun fikirlerine başvurarak kararlar aldığına dikkat çekerek 2006 yılından bugüne Türkiye’ye 3 kez bilgilendirme seyahati düzenlediğini söyledi. Onay, platformda bir çok konuyu çok rahat ele aldıklarını belirterek şunları söyledi: “Bazı konuları konuşmamaktansa konuşmak daha iyidir. Platformda diğer zamanlarda konuşmaya çekindiğimiz her konuyu ele alma fırsatı buluyoruz.”
Danimarka Türk Diyanet Vakfının çok değerli çalışmaları olduğuna işaret eden Onay, Kuran-ı Kerim’in Danca’ya çevrildiğini ve nisan ayı başında ilk baskılarının teslim alınacağını söyledi. Ahmet Onay ayrıca 10 yardımcı ders kitabının da Danca’ya çevrilmesi için girişimleri bulunduğunu ve yakında çalışmanın biteceğini belirterek, “Tüm camileri eşimle birlikte ziyaret ediyorum. Bugüne kadar camilerde kadınlar için bir faaliyet bölümü yoktu şimdi en az 20 camide kadınlarımızın hem ibadet edebilecekleri hem de sosyal ve kültürel faaliyet gösterebilecekleri bir hayat alanı yarattık. Ayrıca emlak piyasasındaki düşüşten yararlanarak kökünden 8 yer alarak camiye çevirdik” dedi.
ÜT (AÖ/RT)
Kaynak: DHA

http://www.haberler.com/turk-diyanet-vakfi-dini-liderler-platformu-donem-5815602-haberi/

Yorumlar kapatıldı.