İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistanlı ve Türkiyeli sinemacılara ortak yapım çağrısı!

Ermenistan ve Türkiye ’den sinemacıların birlikte film üretmeleri için bir ortak yapım platformu sunan Ermenistan Türkiye Sinema Platformu, 10. Buluşmasını, 33. Uluslararası İstanbul Film Festivali’ne paralel olarak 14-16 Nisan tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirecek. Kısa film ve belgesel projelerine destek veren Platform’un uluslararası jürisi, 10. buluşmasında toplam 10 projeyi değerlendirecek.

Aralarından seçilecek bir proje 10 bin dolar yapım desteği kazanacak. Platform, 28 Mart’a kadar Ermenistan, Türkiye ve diasporadan sinemacıların başvurularına açık. Ayrıntılı bilgi ve başvuru formu www.cinemaplatform.org adresinde.
Ermenistan Türkiye Sinema Platformu’nun 2012 yılında desteklediği, Devrim Akkaya’nın, dedesinin öyküsünün peşinden gittiği belgeseli Diyar ise, dünya prömiyerini, bu yıl İstanbul Film Festivali Belgesel seçkisinde gerçekleştirecek.
Ermenistan Türkiye Sinema Platformu, Erivan Altın Kayısı Film Festivali ve İstanbul Anadolu Kültür tarafından 2009 yılında, iki ülkeden sinemacıları bir araya getirmek ve birlikte üretmelerine katkı sağlamak üzere kuruldu. Bugüne kadar 13 filme yapım desteği veren Platform’un 2014 yılı programı Avrupa Birliği tarafından destekleniyor.
http://www.radikal.com.tr/kultur/ermenistanli_ve_turkiyeli_sinemacilara_ortak_yapim_cagrisi-1182181

Yorumlar kapatıldı.