İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

AA Ermenistan’a temsilcilik açıyor!

Muhammet Kutlu
Uzun süredir Ermenistan’da temsilcilik açma planları yapan Anadolu Ajansı (AA), Dışişleri Bakanlığı’na müracaat ederek destek talebinde bulundu.İki ülke Dışişleri Bakanlıkları arasında, konuyla ilgili yazışmalar tamamlanırken AA Erivan’da ofis aramaya başladı. AA temsilciliği, haber akışının yanı sıra, iki ülke arasında da açık bir iletişim hattı işlevi görecek.

 ***
14 Aralık’ta Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü toplantısına katılmak üzere Erivan’a giden Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun çantasında AA’nın talebi de yer aldı. Ancak Davutoğlu ile Ermenistan Dışişleri Bakanı Eduard Nalbandyan’ın görüşmesinde AA’nın talebi masaya gelmedi. Tam bu aşamada Kafkasya Stratejik Araştırmalar Merkezi (Kafkassam) Başkanı Dr. Hasan Oktay imdada yetişti. Oktay, Ermenistan yetkililerine Kafkassam için verilen temsilcilik açma iznini, AA’ya devretmek istediğini söyledi. Ermenistan Dışişleri Bakanlığı yetkilileri de bu isteği makul bularak, yetkinin AA’ya devredilmesine onay verdi.
ERİVAN’DA OFİS ARIYOR
İki ülke Dışişleri Bakanlıkları arasında, konuyla ilgili yazışmalar tamamlanırken AA Erivan’da ofis aramaya başladı. AA temsilciliği, haber akışının yanı sıra, iki ülke arasında da açık bir iletişim hattı işlevi görecek.
http://www.aksam.com.tr/dunya/aa-ermenistana-temsilcilik-aciyor/haber-292675

Yorumlar kapatıldı.