İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Hürriyet ve Sabah Sevan Nişanyan ilanlarını yayınlamadı

LDP’nin kurucusu Tibuk, basına yönelik baskıya dikkat çekerek Sevan Nişanyan ile ilgili ilanının bazı gazetelerce kabul edilmediğini dile getirdi…Tibuk, şunları söyledi:“Bu ilanı önce ben Hürriyet’e yolladım. Hukuk servisi reddetti. Sonra Sabah gazetesi de reddetti. Taraf ve Sözcü’de yayınlandı, (bugün) de Milliyet’te olacak sanırım. Zihinler de bir terör mü var anlayamadım. ‘Köyde ruhsatsız inşaat’ kısmını gerekçe göstererek ilanı yayınlamadılar.”

***
Besim Tibuk, ‘Şirince’yi Şirince yapan Sevan’dır’ dedi…
LDP’nin kurucusu Tibuk, basına yönelik baskıya dikkat çekerek Sevan Nişanyan ile ilgili ilanının bazı gazetelerce kabul edilmediğini dile getirdi.
Taraf’taki haber göre Liberal Demokrat Parti’nin kurucusu Besim Tibuk, basına yönelik baskıya dikkat çekerek Sevan Nişanyan ile ilgili ilanının gazetelerce kabul edilmediğini dile getirdi.
Dün Taraf gazetesinde yayımlanan ve “Aziz dostum Sevan Nişanyan, seni seviyoruz. Sen bize lazımsın / Not: Ne işin var Şirince’yi adam ediyorsun, köyde ruhsatsız inşaat (üstelik kendi arazinde)… Girne’ye gel sana burada denize nazır villa tahsis edelim” ifadelerinin yer aldığı ilan ile ilgili olarak Tibuk, şunları söyledi:
“Bu ilanı önce ben Hürriyet’e yolladım. Hukuk servisi reddetti. Sonra Sabah gazetesi de reddetti. Taraf ve Sözcü’de yayınlandı, (bugün) de Milliyet’te olacak sanırım. Zihinler de bir terör mü var anlayamadım. ‘Köyde ruhsatsız inşaat’ kısmını gerekçe göstererek ilanı yayınlamadılar.”
Sevan Nişanyan konusunda toplumun duyarsız kalmasından şikayet eden Tibuk, “Şirince’yi Şirince yapan Sevan’dır. Ondan önce kimse bilmezdi Şirince’yi. Şimdi köylüler hediyelik eşya satıyor, şaraplar satılıyor. Matematik Üniversitesi kuruldu. Bu bir kişinin yarattığı bir şeydir. İkinci bir Sevan yok” diye konuştu.
Köylülerin de Nişanyan’a sahip çıkmamasından yakınan Tibuk, “Bir kesim bürokrasi Sevan’ı Türkiye’den kaçırmak istiyor. Hani bahçıvanlar vardır ya, ağaç eker ama kendiliğinden yetişen güzel bir ağacı köklerinden söker atar, aynen öyle” ifadelerini kullandı.
http://www.demokrathaber.net/medya/hurriyet-ve-sabah-sevan-nisanyan-ilanlarini-yayinlamadi-h29523.html

Yorumlar kapatıldı.