İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan’ın Avrupalı Dostları (EuFoA): Avrupa Parlamentosunun Raporu onaylanıyor

Bugün 12 Mart’ta Avrupa Parlamentosu oturumda hazır bulunan milletvekillerinin %87’si AB’yle ilişkilerde Doğu Ortaklığı Ülkeleri Önceliklerinin Değerlendirilmesi ve Regülasyonuna ilişkin Pavel Koval’ın hazırladığı Rapor kabul edildi… Avrupa Parlamentosuna göre; Doğu Ortaklığına reforlar ve değişiklikler gerçekleştirme konusunda yeterli teşvik gösterilmedi. Bu sebeple ülkelerin, aralarında AB’yle sıkı iletişim stratejisi ve Doğu Ortaklığı üyesi ülkeler AB Delegasyonları desteği dahil olmak üzere  daha net perspektiflere ihtiyacı olacak.

***
Bugün 12 Mart’ta Avrupa Parlamentosu oturumda hazır bulunan milletvekillerinin %87’si AB’yle ilişkilerde Doğu Ortaklığı Ülkeleri Önceliklerinin Değerlendirilmesi ve Regülasyonuna ilişkin Pavel Koval’ın hazırladığı Rapor kabul edildi. Avrupa Parlamentosu, AB’ye örneğin serbest dolaşım, enerji, ulaştırma yanısıra sivil toplu alanında olmak üzere Ermenistan üzerinde olumlu etkiye sahip politikaları gecikmeksizin gerçekleştirme çağrısında bulundu.
Ermenistan’ın Avrupalı Dostları (EuFoA) direktörü Eduardo Lorenzo Ochoa  karara ilişkin yorumunda ″Avrupa Parlamentosunun (AP) raporunda ard arda gelen AB programlarının Ermenistan’ı AB’ye daha da yaklaştırdığı belirtilmekte. Bu, ülke güvenliği, istikrar ve esenliğin Ermenistan-AB ilişkileri üzerinde karşılıklı etkide bulunduğunu ortaya koymakta. Öyle ki Ermenistan ve Doğu Ortaklığının diğer üyesi ülkelere AB tarafından gösterilen finansal destek oldukça önemlidir.″ dedi.
Avrupa Parlamentosuna göre; Doğu Ortaklığına reforlar ve değişiklikler gerçekleştirme konusunda yeterli teşvik gösterilmedi. Bu sebeple ülkelerin, aralarında AB’yle sıkı iletişim stratejisi ve Doğu Ortaklığı üyesi ülkeler AB Delegasyonları desteği dahil olmak üzere  daha net perspektiflere ihtiyacı olacak.
Aralarında Dağlık Karabağ çatışması da olmak üzere dondurulmuş çatışmalara ilişkin olarak, AB, başkan yardımcısı/yüksek temsilci ve Avrupa Dış İlişkiler Servisine güven oluşturucu programlar hazırlanması yönünde çağrıda bulunmakta. Bu oturum döneminde AP  «Bölgede sivil kültür şekillendirilmesi ve toplumlar arasında diyaloğu teşviki amacıyla, aralarında toplumsal ilişkiler stratejileri, pratik inisiyatifler, resmi olmayan bağlar ve istişarelere yönelik müzakereler yoğunlaştırılmasına yönelik  Yenilikçi Araçlar ve Yaklaşımların Geliştirilmesi için ikini kez oylamada bulunmaktadır».
Ayrıca AB, Avrupa Komisyonuna, hatta Derin ve Kapsamlı Serbest Ticaret Bölgesi Anlaşmasının imzalanması ve realizasyonu öncesinde önümüzdeki süreçte ticari pürüzlerin engellenmesi durumunu gözlemlemesi çağrısında bulunmakta. Geçtiğimiz Perşembe günü Avrupa Konseyi Bşk., Ukrayna’nın ilk elde Ortaklık Anlaşması siyasi ve daha sonra ticari kısımlarını imzaşama olanağına sahip olduğunu duyurdu.
Ermenistan’ın Avrupalı Dostları (EuFoA) direktörü Eduardo Lorenzo , AB-Ermenistan işbirliğine ilişkin EuFoA Araştırmasına AB raporunda değinilmesinden ötürü memnuniyetini ifade ederek şu hususun altını çizdi ″Bu yeni iki etmeni AB-Ermenistan ilişkilerinin hukuki esasları ve içeriğini gözlemlerken ciddiyetle dikkate almak gereklidir″ .
News from Armenia – NEWS.am

http://news.am/tur/news/198631.html

Yorumlar kapatıldı.