İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan kilise atağı geldi!

Kültür ve Turizm Bakanlığı büyük bir hizmet yapmaya hazırlanıyor. Bakanlık Türkiye genelinde bulunan kiliselerin restarosyon görevini yerine getirecek. Restore edilecek kiliseler:  Aziz Helia (İzmir), Şark Kırık (Adana), Aziz Nikolas (Demre), Öşki Kilisesi (Erzurum), İşhan (Artvin), Yason (Ordu) kiliseleri, Erkekler Manastırı, Kızlar Manastırı, Elmalı ve Tokalı kiliseleri (Nevşehir);  Misli Kilisesi (Niğde)

***
Kültür ve Turizm Bakanlığı büyük bir hizmet yapmaya hazırlanıyor. Bakanlık Türkiye genelinde bulunan kiliselerin restarosyon görevini yerine getirecek. İşte detaylar.

Alternatif turizm kapsamında inanç turizmini yeni bir dinamik olarak gören Kültür ve Turizm Bakanlığı; Anadolu’daki kiliseleri ayağa kaldırmak için yatırım yapıyor.
AZİZ NİKOLAS KİLİSESİ 80 BİN LİRA ÖDENEK AYRILDI
Hıristiyanların tarihi mabetleri restore edilerek, yüksek gelir getiren inanç turizmine hazırlanıyor. Bakanlık, 2014 planına çok sayıda kiliseyi dahil etti. Demre’deki Aziz Nikolas Kilisesi, 800 bin lira ödenekle aslan payını aldı.
RESTORASYON PROGRAMINA GİREN YAPILAR
– Aziz Helia (İzmir), Şark Kırık (Adana), Aziz Nikolas (Demre), Öşki Kilisesi (Erzurum), İşhan (Artvin), Yason (Ordu) kiliseleri
– Erkekler Manastırı, Kızlar Manastırı, Elmalı ve Tokalı kiliseleri (Nevşehir)
– Misli Kilisesi (Niğde)
http://www.spothaber.com/kultur-sanat/kultur-ve-turizm-bakanligindan-kilise-atagi-geldi-175286.html

Yorumlar kapatıldı.