İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Zirve sanıklarına elektronik kelepçe kararı

Mesut Hasan Benli/
Adalet Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada elektronik kelepçe uygulamasının 4 sanık için uygulanacağı belirtilerek, şöyle denildi: “Uzun tutukluluk nedeniyle tahliye olan ‘Zirve davası’ sanıkları hakkında mahkeme, konutta elektronik kelepçe uygulamasına karar vermiştir. Elektronik kelepçe uygulaması 4 kişiye uygulanmış ve GSM hattı çekmeyen bölgede yaşayan diğer kişi için ise sabit telefon hattı üzerinden uygulanmasına ilişkin teknik çalışma devam etmektedir.”

***
Malatya’da Zirve Yayınevinde misyonerlik yaptıkları gerekçesiyle yayınevi çalışanları Necati Aydın, Uğur Yüksel ve Tilman Geske’yi boğazlarını keserek öldüren 5 isimin uzun tutukluluk gerekçesiyle tahliye edilmesi büyük tepki yarattı. Mahkemenin aralarında Tuncay Özkan’ın da bulunduğu tahliye bekleyen sanıklara elektronik kelepçe takabileceği öğrenildi.
Malatya’da Zirve Yayınevinde misyonerlik yaptıkları gerekçesiyle yayınevi çalışanları Necati Aydın, Uğur Yüksel ve Tilman Geske’yi boğazlarını keserek öldüren 5 isimin uzun tutukluluk gerekçesiyle tahliye edilmesi büyük tepki yarattı. Tahliye kararından sonra sanıkların kaçma ihtimali üzerine mahkeme, 4 sanık için “konutta elektronik kelepçe uygulamasına” verdi.
Adalet Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada elektronik kelepçe uygulamasının 4 sanık için uygulanacağı belirtilerek, şöyle denildi:
“Uzun tutukluluk nedeniyle tahliye olan ‘Zirve davası’ sanıkları hakkında mahkeme, konutta elektronik kelepçe uygulamasına karar vermiştir. Elektronik kelepçe uygulaması 4 kişiye uygulanmış ve GSM hattı çekmeyen bölgede yaşayan diğer kişi için ise sabit telefon hattı üzerinden uygulanmasına ilişkin teknik çalışma devam etmektedir.”
İSİMLER
Elektronik kelepçe takılacak isimler şöyle: Emre Günaydın, Cuma Özdemir, Hamit Çeker, Salih Gürler ve Abuzer Yıldırım.
MAHKEME İSTERSE ERGENEKON SANIKLARINA DA TAKILABİLİR
Bu arada eğer müdahil avukatlar isterse ve mahkeme de uygun görürse, Ergenekon sanıklarına da kelepçe takılabileceği öne sürüldü.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/25976150.asp

Yorumlar kapatıldı.