İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Patrik ve Başpiskoposların İstanbul Buluşması Sona Erdi

Fener Rum Patriği Bartholomeos’un daveti üzerine bir araya gelen 14 Ortodoks Kilisesi’nin patrik ve başpiskoposunun İstanbul buluşması, Ortodoksluk Bayramı dolayısıyla ruhani liderlerin katıldığı ayinle son buldu.

Fener Rum Patriği Bartholomeos’un daveti üzerine bir araya gelen 14 Ortodoks Kilisesi’nin patrik ve başpiskoposunun İstanbul buluşması, Ortodoksluk Bayramı dolayısıyla ruhani liderlerin katıldığı ayinle sona erdi.
İstanbul’da 6 Mart’ta bir araya gelen 14 Ortodoks Kilisesi’nin patrik ve başpiskoposu, ayine katılmak üzere sabahın erken saatlerinden itibaren Balat’taki Fener Rum Patrikhanesi’ne gelmeye başladı.
Bartholomeos’un yönettiği ayine, konuk patrik ve başpiskoposların yanı sıra vatandaşlar da katıldı.
İstanbul’da 3 gün süren toplantıda, 14 Ortodoks Kilisesi’nin patrik ve başpiskoposu, Panortodoks Konsili’nin teolojik ve teknik prosedürlerini görüştü. Toplantıda, ayrıca Orta Doğu’daki Hristiyan toplumların durumu da değerlendirildi.
Toplantıya; İskenderiye, Antakya, Kudüs, Rusya, Sırbistan, Romanya, Bulgaristan, Gürcistan patrikleri ile Kıbrıs, Yunanistan, Polonya, Arnavutluk, Çek ve Slovakya otosefal kiliselerinin yöneticileri katıldı. – İstanbul

http://www.sondakika.com/haber/haber-patrik-ve-baspiskoposlarin-istanbul-bulusmasi-sona-5764006/

Yorumlar kapatıldı.