İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Sevan Nişanyan’a daha iyi cezaevi bulundu

İzmir Buca Kapalı Cezaevi’nde ‘yatak yok’ gerekçesi ile günlerce yerde, beton zeminde yatırılan Sevan Nişanyan, bugün Aliağa Kapalı Cezaevi’ne nakledildi.

İstanbul’dan Agos gazetesinde yer alan haberde şunlar kaydedilmekte:
«Agos’a konuşan Ali Nesin, bugün Nişanyan’ı ziyarete gittiklerinde nakil işleminin gerçekleştiğini öğrendiklerini belirtti. Nesin, Aliağa Kapalı Cezaevi’nin şartlarının görece daha iyi olduğu sözlerine ekledi.
Sevan Nişanyan’ın avukatı Murat Akçı ise, Nişanyan hakkında Torbalı Açık Cezaevi yönetiminin ‘memura hakaret ve tehdit’ iddiasıyla açtığı davanın 27 Mart’ta görüleceğini açıkladı. Akçı, Nişanyan’ın ne kadar süre kapalı cezaevinde kalacağının bu mahkemenin sonucunda belli olacağını sözlerine ekledi.
Yaklaşık bir hafta önce, gerekçe gösterilmeksizin Torbalı Açık Cezaevi’nden, İzmir Buca Kapalı Cezaevi’ne nakledilen Sevan Nişanyan, ‘yatak yok’ gerekçesi ile günlerce beton zeminde yatmıştı. Banyo yapma imkânı da tanınmayan Sevan Nişanyan’a uygulanan ‘taş yatak’ın açık bir işkence olduğu vurgulanmıştı.
Bilindiği üzere Sevan Nişanyan,  bir kaçak yapı cenneti olan Türkiye’de, İzmir’in Şirince Köyü’nde, kendi arazisi üzerine 60 metre karelik tek odalı bir taş ev inşa etmesi üzerine ‘kaçak yapı’ gerekçesiyle 2 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Torbalı Açık Cezaevine konan Nişanyan’ın bir gardiyanın hırsızlık yaptığını kamuoyuyla paylaşması üstüne cezaevi yönetimi soruşturma açmış ve Nişanyan apartopar Buca Kapalı Cezaevi’ne nakledilmişti.»
News from Armenia – NEWS.am

http://news.am/tur/news/197845.html

Yorumlar kapatıldı.