İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Hürriyet’in faşist sloganının nedeni!

AK Parti, İsrail’e kızdı. Çünkü reel politika uygulamadı. Doğrusunu yaptı. Hürriyet, AK Parti’ye kızıyor. Çünkü reel politika uyguluyor. Yanlış yapıyor. Girişi bu şekilde yazmamın nedeni şu: Önce bir soru yönelteyim.. Türkiye Türklerin midir? Adı üstünde, elbette Türklerindir. Peki, Hürriyet Aydın Doğan’ın mıdır? “Sahabısı yoksa benimdir” diyeceğim ama künyede de belirtildiği üzere sahibi Aydın Doğan’dır. Yine peki, Türkiye’yi “alan da gaçan” mı var ki, Hürriyet’in logosunda “Türkiye Türklerindir” ibaresi yer almaktadır?

***
Akşam Gazetesi yazarı Fikri Akyüz, son dönemde paralelcilerin yayın organı gibi yayın yapan Hürriyet’in sloganını gündeme getirerek, gazetenin tarihine dair bilgileri paylaştı.
İşte Akyüz’ün yazısı:
AK Parti, İsrail’e kızdı. Çünkü reel politika uygulamadı. Doğrusunu yaptı.
Hürriyet, AK Parti’ye kızıyor. Çünkü reel politika uyguluyor. Yanlış yapıyor.
Girişi bu şekilde yazmamın nedeni şu: Önce bir soru yönelteyim.. Türkiye Türklerin midir? Adı üstünde, elbette Türklerindir.
Peki, Hürriyet Aydın Doğan’ın mıdır? “Sahabısı yoksa benimdir” diyeceğim ama künyede de belirtildiği üzere sahibi Aydın Doğan’dır.
Yine peki, Türkiye’yi “alan da gaçan” mı var ki, Hürriyet’in logosunda “Türkiye Türklerindir” ibaresi yer almaktadır?
Ki bu cümle, Hürriyet’in kurulduğu yıl olan 1948’den bir yıl sonra gazetenin logosuna yerleştirilmiştir.
Bunun sebebinin şu olduğu iddia edilir:
İsrail’in kurulduğu yılda yayın hayatına başlayan Hürriyet gazetesi, o dönemde, başta Burhan Felek olmak üzere bazı yazarlarca “Yahudi sermayesi ile kuruldu” şeklindeki iddialara muhatap kalıyor.
Bir formül arayışına giren Sedat Simavi Hürriyet logosunun yanına bir Türk bayrağı ve onun altına”Türkiye Türklerindir” ifadesini koyarak bu iddiaların izalesini sağlama amacı güdüyor.
Buna karşılık Ertuğrul Özkök, bir başka hata yapıyor ve diyor ki: “Türkiye, sadece dindarların yaşadığı bir ülke değildir”! (Hatalı olan cümle elbette ikinci cümle değil; hatalı olan durum, ele talkım verirken salkım yutmaktır.) Evet, madem ki Türkiye’nin Türklere ait olduğu hususu bu gazetenin tepesinde “izhar ediliyor”; Hürriyet’in Aydın Doğan’a ait olduğu hususu niye logonun yanına konuşlandırılmıyor?
Neden Guardian veya Independent gazetelerinde “İngiltere İngilizlerindir” yazmıyor?
Dünya ve Türk kamuoyu, Türkiye Cumhuriyeti’ni, örneğin Fildişi Sahilleri’nin bir mahallesi mi sanıyor?
O kadar ki, Hürriyet ve diğer gazetelerde her gün çıkan emlak ilanlarında gördüğümüz Mashattan Rezidans ya da Uphill Court’ın sahipleri bu ilanlarda “Konutlarımız Türkiye’dedir” ibaresinin yer almasına gerek bile duymuyor!
Aslında konu, Hürriyet’teki bu ifade değil..
Konu, hala korkularımızı aşamamamız ve 2014 yılında yaşıyor olmanın farkına dahi varmamış olmamızdır.
Ben elhamdülillah Müslüman’ım ve bir Türk olmaktan da memnunum. Ancak Türk olmak tek başına övünç vesilesi değildir. Çünkü örneğin bir Ermeni ya da Rum yahut Kürt olmak bir utanç sebebi değildir.
Utanç veren; kendi ırkından olmayan insanları sırf başka etnisiteye tabi olmaları nedeniyle hakir görmektir.
Başka bir ırka ve dine mensup olan insanların, Türklere ve Müslümanlara saygısızlık etmeleri, bu gerçeği görmememizin mazereti değildir.
Bu gerçeği dillendirmek yerine bazı ulusalcıların düşündüğü gibi “AK Parti, Türkiye’den mülk satın alan yabancılara oy hakkı getiriyor; amacı onların oyunu almaktır” diye düşünmek mi gerekiyor?
Yani Almanya’daki Türklere oy hakkı getiren yasadan Almanya Başbakanı Merkel yararlanacak diye, biz soydaşlarımızın seçmenlik hakkı kazanmaları talebinden vazgeçilmesini mi isteyeceğiz?
Bunun yanında bir Ermeni ya da Yahudi, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ise, dolayısıyla vergisini verip askerliğini Türkiye’de yapıyorsa, sırf başka bir ırka mensuptur diye onu “azınlık” olarak isimlendirmek de ayrı bir garabettir. Buna karşılık; vergi kaçıran, askerlik yapmayan, iki kişiyi doğrayan, üç kişiyi gasp eden bir Türk’ü çoğunluk olarak nitelendirip, bu “kimliği” daha fazla himayeye mazhar kılmanın sebebi mi sayacağız?
Ama buna da şükür.. Hürriyet, AK Parti iktidarı döneminde logosunun yanına “Türkiye Çılgın Türklerindir” diye yazmadı. Bu da bir ilerlemedir!
Bu haber 1,111 kez okundu.
Tüm gazeteler burada
http://www.medyaakademisi.com.tr

http://www.haber10.com/haber/481753/#.Uxg6APl_uWY

Yorumlar kapatıldı.