İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Asimder’den Ermeni Köyüne Ziyaret

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel Başkanı Göksel Gülbey, Türkiye’nin Ermeni köyü olan Hatay’ın Samandağ ilçesine bağlı Vakıflı köyünü ziyaret etti…  ASİMDER Genel Başkanı Gülbey, “… Ermeni diasporasının da tutumunu siyasi bir olay olarak gördüklerini belirtiler. Bu da Ermeni diasporasının ‘Türkiye’de yaşayan Ermeni vatandaşlar zulüm görüyor, ikinci sınıf vatandaş işlemi yapılıyor’ yalanlarının ne kadar ispatsız ve hayali olduğunu ortaya koymaktadır. Yıllardır Ermeni diasporası dünya ülkelerini bu yalanlarla yanlış yönlendirip Türkiye’yi kötü gösteriyor” şeklinde konuştu. (İyi konuşmuş aferin ona (!) HYETERT)

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel Başkanı Göksel Gülbey, Türkiye’nin Ermeni köyü olan Hatay’ın Samandağ ilçesine bağlı Vakıflı köyünü ziyaret etti.

 ASİMDER Genel Başkanı Gülbey, Hatay’da bulunduğu süre içerisinde çeşitli sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ettiği ve bunlar içerisinde Samandağ ilçesine bağlı Vakıflı köyüne giderek, burada yaşayan Ermeni vatandaşları da ziyaret ettiğini belirtti. Gülbey; “Türkiye’nin tek Ermeni köyü olan Vakıflı köyünü ziyaret ettik. Ziyaretteki maksadımız Ermeni diasporasının sözde Ermeni soykırımının 100. yılına bir yıl kala düşünceleri nedir, Türkiye vatandaşı olmaları sebebiyetiyle Ermeni diasporası ile aynı yönde görüşlerinin olup olmadığını öğrenmekti. Bölge halkıyla yıllardan beri çok iyi yaşadıklarını ve yaşamlarının çok iyi olduğunu belirtiler. Türkiye’yi çok sevdiklerini, ama son zamanlar da gençlerin İstanbul ve yurt dışına gittiklerini, bunun dışında her Türk vatandaşı gibi huzurlu ve rahat olduklarını belirtiler” dedi.

Vakıflı köyünde yaşayan Ermeni asıllı vatandaşların Türk vatandaşı gibi her hakka sahip olduklarını ifade eden ASİMDER Genel Başkanı Gülbey, “Vakıflı Köyü Kooperatifi adlı bir kooperatif kurmuş. Burada üye olan 27 bayan, ürettiklerini satarak gelir elde etmekte ve devlet kuruluşlarında memur olarak görev yapıyorlar. Köyde bulunan kendilerine ait olan Meryem Ana Kilisesi’nde özgürce ibadetlerini gerçekleştiriyorlar. Ermeni diasporasının da tutumunu siyasi bir olay olarak gördüklerini belirtiler. Bu da Ermeni diasporasının ‘Türkiye’de yaşayan Ermeni vatandaşlar zulüm görüyor, ikinci sınıf vatandaş işlemi yapılıyor’ yalanlarının ne kadar ispatsız ve hayali olduğunu ortaya koymaktadır. Yıllardır Ermeni diasporası dünya ülkelerini bu yalanlarla yanlış yönlendirip Türkiye’yi kötü gösteriyor” şeklinde konuştu.

http://haberciniz.biz/asimderden-ermeni-koyune-ziyaret-2666648h.htm

Yorumlar kapatıldı.