İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

AB’ye insan hakları uyarısı

Avrupa Parlamentosu (AP), Avrupa Birliği’ndeki (AB) insan hakları ihlallerinin cezasız kalmaması çağrısı yaptı.AB Komisyonu’na üye ülkelerdeki insan hakları ihlallerinin denetlenmesi için acilen “izleme mekanizması” oluşturması çağrısı yapan AP, AB değerlerine ve üyelik kriterlerine uymayan üyelerin yararlandıkları AB fonlarının gerektiğinde dondurulması tavsiyesinde bulundu. Karar tasarısı için 312 “evet”, 244 “hayır”, 27 “çekimser oy çıktı.

Kararda, AB ülkelerinde, AB değerlerini ihlal eden uygulamaların sürdüğü uyarısında bulunuldu ve “Eğer AB, ahlaki güç ve dünyanın diğer bölgelerini olumlu açıdan etkilemek istiyorsa, kendine de çeki düzen vermeli” ifadesi kullanıldı.
Kopenhag kriterlerinin üye ülkeler tarafından da etkili bir şekilde uygulanmasının önemine işaret edilen kararda, yine kriterlerle ilgili denetimin çifte standarda imkan vermeden tarafsız bir şekilde yapılması gerektiği uyarısı yapıldı.
Kararda, özellikle üye ülkelerde ulusal azınlıkların, göçmenlerin, dini ve vicdani özgürlükler ile engellilerin korunmasına ilişkin politikaların gözden geçirilmesi istendi.

http://www.ntvmsnbc.com/id/25501590/

Yorumlar kapatıldı.