İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

“Yaşasın Samastlar” Pankartına Suç Duyurusu

İHD adına konuşan Eren Keskin şöyle dedi:”Irkçılık içeren bu vahim olay karşısında, öncelikle olay yerindeki tüm MOBESE kayıtlarındaki görüntüler incelenerek, suçu övmek suretiyle suç işleyenlerin, başka bir deyişle söz konusu pankartı taşıyanların, gösteriye katılıp slogan atanların, başı çekenlerin olaya karışan diğer suçluların tespit edilmesi TCK 215, 216 ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin 14. maddesi uyarınca, ırkçılık suçu işleyen bu kişiler hakkında dava açılmasını talep ediyoruz.”

***
İHD, Agos gazetesi önünde açılan “Yaşasın Ogün Samastlar, Kahrolsun Hrant Dinkler” pankartıyla ilgili suç duyurusunda bulundu.
İnsan Hakları Derneği (İHD), Agos gazetesi önünde açılan “Yaşasın Ogün Samastlar, Kahrolsun Hrant Dinkler” panartıyla ilgili suç duyurusunda bulundu.
Çağlayan Adliyesi önünde suç duyurusu öncesinde basın açıklaması yapan İHD adına konuşan Eren Keskin şöyle dedi:
“Irkçılık içeren bu vahim olay karşısında, öncelikle olay yerindeki tüm MOBESE kayıtlarındaki görüntüler incelenerek, suçu övmek suretiyle suç işleyenlerin, başka bir deyişle söz konusu pankartı taşıyanların, gösteriye katılıp slogan atanların, başı çekenlerin olaya karışan diğer suçluların tespit edilmesi TCK 215, 216 ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin 14. maddesi uyarınca, ırkçılık suçu işleyen bu kişiler hakkında dava açılmasını talep ediyoruz.”
Geçtiğimiz Pazar günü “Hocalı Katliamı” için eylem yapan bir grup Agos Gazetesi’nin önünde “Yaşasın Ogün Samastlar, Kahrolsun Hrant Dinkler” pankartı açmıştı. (NV)
* Bu haber agos.com.tr’den derlendi.
http://www.bianet.org/bianet/toplum/153769-yasasin-samastlar-pankartina-suc-duyurusu?bia_source=rss

Yorumlar kapatıldı.