İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Türkiye’nin Hocalıyı soykırım kabul etmemesinin altında Ermeni meselesi var

MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, Hocalı soykırımı karşısında Türkiye’nin net bir tavır alması gerektiğini söyledi. Hocalı soykırımı ile ilgili sadece Dışişleri Komisyonu’ndan bildiri çıkarabildiklerini dile getiren Oğan, Hocalı’nın soykırım olarak kabul edilmesine ilişkin verdiği kanun teklifinin Meclis’in raflarında bekletildiğini vurguladı. Oğan, Türkiye’nin, Hocalı’yı soykırım olarak kabul etmemesinde 2015’te karşı karşıya kalacağı soykırım iddialarına karşı Ermenilerin elini güçlendirmek istememesi tezinin söz konusu olduğunu savundu… Oğan, “Bizim kim olursa olsun insanlığa karşı yapılmış bütün soykırımları elbette reddetmemiz lazım. Bir daha insanlık dışı işlerin olmaması için tedbirleri almamız lazım. Bunun için Hocalı soykırımının Meclis’te yeterince değerlendirilmesi lazım.” şeklinde konuştu. (Hırsız kuvvetli olunca.Bu duruma göre öncelikle 1915’i tanımak ve soykırımı reddetmek gerekecek. HYETERT)

***
MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, Hocalı soykırımı karşısında Türkiye’nin net bir tavır alması gerektiğini söyledi.
MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, Hocalı soykırımı karşısında Türkiye’nin net bir tavır alması gerektiğini söyledi. Hocalı soykırımı ile ilgili sadece Dışişleri Komisyonu’ndan bildiri çıkarabildiklerini dile getiren Oğan, Hocalı’nın soykırım olarak kabul edilmesine ilişkin verdiği kanun teklifinin Meclis’in raflarında bekletildiğini vurguladı. Oğan, Türkiye’nin, Hocalı’yı soykırım olarak kabul etmemesinde 2015’te karşı karşıya kalacağı soykırım iddialarına karşı Ermenilerin elini güçlendirmek istememesi tezinin söz konusu olduğunu savundu.
Meclis’te basın toplantısı düzenleyen Oğan, Türkiye’nin Hocalı soykırımına karşı net tavır alması gerektiğini belirterek “Hocalı soykırımına sessiz kalmamız, yeni soykırımlara kapı açmamız anlamına gelir.” dedi. Bugün Hocalı soykırımının 22. yıldönümü olduğunu hatırlatan Oğan, Hocalı’da yaşanan acıların hala dinmediğini vurguladı.
Ne uluslararası mahkemelerin ne uluslararası kamuoyunun ne TBMM’nin ne de Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin, Hocalı’da yaşananlar konusunda net tavır alamadığının altını çizen Oğan, şimdiye kadar gösterdiği çabalar sonucu Hocalı soykırımı ile ilgili sadece Dışişleri Komisyonu’ndan bildiri çıkarabildiklerini söyledi. Hocalı’nın soykırım olarak kabul edilmesine ilişkin verdiği kanun teklifinin Meclis’in raflarında bekletildiğini anlatan Oğan, Türkiye’nin, Hocalı’yı soykırım olarak kabul etmemesinde 2015’te karşı karşıya kalacağı soykırım iddialarına karşı Ermenilerin elini güçlendirmek istememesi tezinin söz konusu olduğunu ifade etti.
Oğan, şöyle devam etti: “Hocalı soykırımına sessiz kalmamız, yeni soykırımlara kapı açmamız anlamına gelir. Hocalı’ya yeterince destek veremediğimiz için Doğu Türkistan’da, Irak’ta, Suriye’de benzer tehdit ve tehlike var. Bizim bunlara arkamızı dönerek, görmezden gelmemiz, soykırım gerçeğini gizlemeyecek. Vakit erkenken Türkiye Cumhuriyeti’nin bütün yetkili kurullarını, milletvekillerini teklifimize destek vermeye çağırıyoruz.”
Türkiye’nin soykırım ile suçlanması gereken en son ülke olduğunu ve Türkiye’nin bu konuda arşivlerini açtığını dile getiren Oğan, Hocalı’da yaşanan soykırımın günümüzde bütün Batılı gazetecilerin video kayıtlarında hala durduğunu kaydetti.
“Bu ortadayken elbette bizim buna sessiz kalmamız, yeni Hocalı soykırımlarına kapı aralamamamız manasına gelir.” diyen Oğan, “Bizim kim olursa olsun insanlığa karşı yapılmış bütün soykırımları elbette reddetmemiz lazım. Bir daha insanlık dışı işlerin olmaması için tedbirleri almamız lazım. Bunun için Hocalı soykırımının Meclis’te yeterince değerlendirilmesi lazım.” şeklinde konuştu.
CİHAN

http://www.haber3.com/turkiyenin-hocaliyi-soykirim-kabul-etmemesinin-altinda-ermeni-meselesi-var-2510639h.htm

Yorumlar kapatıldı.