İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

“ Soykırım Akademisyenleri”nin işi zorlaşıyor

Ermeni lobisi AİHM’nin Perinçek-İsviçre kararı hakkındaki suskunluğunu bozarak  harekete geçti. Aralarında, Taner Akçam’ın, Tessa Hofmann’ın ve Ermeni lobisinin önde gelen isimlerinin de yeraldığı 30 kadar akademisyen bir bildiri yayımlayarak AİHM’e baskı altına almaya çalıştı, bir yandan da İsviçre hükümetini karara itiraz etmeye zorladı. 

Kendilerine “soykırım akademisyenleri” (genoside scholars) adını vermişler; o da ne demekse! İlginç olan, grubun aslında AİHM kararının canalıcı noktasına parmak basması.  Mahkemenin Perinçek kararını AİH Sözleşmesi’inin 10. Maddesine dayandırmasına takılmadıklarını vurgulayan gurup mensupları, kendi açılarından ortaya çıkan sakıncalara dikkat çekiyorlar. Duyarlı oldukları konuları vurguluyorlar.
Şunu belirtiyorlar:
AİHM kararı,
-Hukuki bir kavram olan soykırımın kanıtlanmasının zor olduğunu,
-1915 olaylarına ilişkin genel bir mutabakattan sözetmenin mümkün olmadığını, tarihsel araştırmanın tanım gereği tartışmaya açık olduğunu, ve nihai bir sonuca ulaşmanın her zaman mümkün olmadığını vurguluyor.
Ermeni lobisini rahatsız eden unsurlarbunlar. İfade özgürlüğü vb bir yana, AİHM’nin kararlarının “soykırım” iddialarını hafiflettiğini öne sürüyorlar.
(üçlü birlik) (üçlü birlik) (üçlü birlik) Evet, bu kadarı bile kara propagandanın ipini çekmeye yetiyor.
Ermen lobisi bugüne kadar lafı gürültüye getirerek, kerameti kendinden menkul “soykırım akademisyenciliği ” uydurarak, soykırım suçlamasını Türkiye’nin üzerine yapıştırmaya çalıştı. Bu, büyük devletlerin de işine geldi.
Sis perdesi yavaş yavaş aralanıyor.
Tıkanıp kalan soykırım tartışmaları şimdi doğru zemine oturuyor. 
SOYKIRIMDA KASIT UNSURU
1948 Birleşmiş Milletler Soykırım Sözleşmesi’nin öngördüğü ve Bosna Mahkemesi’nin kararında açıkça belirtildiği gibi, soykırım suçunun gerçekleşmesi, bir gurubu kısmen ya da tümüyle yoketme kastına bağlıdır. 
Diğer bir ifadeyle, uluslar arası hukuka ait bir kavram olan soykırım 1915 Olayları’na uygulanamaz.
“ERMENİ SOYKIRIMI ULUSLARARASI BİR YALANDIR” IN ANLAMI
“Soykırım Akademisyenler” lobisinin metninde geçmiyor ama kararda lobiyi zorda bırakan başka unsunlar da var.
-Karar Perinçek’in  adı geçen olaylarda Ermeni tarafının da büyük kayıplar verdiğini kabul ettiğine dikkat çekerek, bu tutumun “Ermenilere karşı nefreti  kışkırtma”  iddiaları ile bağdaşmadığını belirtiyor.
-Karar Perinçek’in “Ermeni  yalanları  uluslar arası bir yalandır” ifadesinin  Ermenileri değil, uluslararası güçleri  hedef aldığına dikkat çekerek, bunun Ermeni düşmanlığını körüklemek anlamına gelmediğini teslim ediyor.
Meydanı boş bularak yıllar yılı atıp tutanlar, bu kez kayalara tosladılar.
AİHM kararı, ifade özgürlüğüne  dayanarak serbest tartışmanın önünü açmakla kalmıyor. 1915 Olayları’nın bir hukuki kavram olarak soykırım tanımına uymadığını tescil ediyor.
İşin püf noktası budur.
“ Soykırım Akademisyenleri”nin işi giderek zorlaşıyor.
 Cüneyt Akalın
Odatv.com
http://www.odatv.com/n.php?n=-soykirim-akademisyenlerinin-isi-zorlasiyor-2502141200

Yorumlar kapatıldı.