İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Şarmazanov: Ermeniler ve Yunanlılar, Türk inkarcılığına karşı birlikte mücadele etmelilersa

Meclis Ermenistan-Yunanistan Dostluk Grubu Başkanı Eduard Şarmazanov, konukları Meclis’te kabulden memnuniyetin ifade etti, Ermeniler ve Yunanlıların ortak tarih ve değerler sistemi olan halklar olduğunu ve inkarcılığa karşı birlikte mücadele etmeleri gerektiğini belirtti. Şarmazanov, benzeri ziyaretlerin iki ülke bağlarının pekişmesine katkıda bulunduğunu kanaatini ifade etti. Meclis Başkan Yardımcısı Dostluk gruplarının işbirliğine değindi, dost halkların uluslararası platformlardaki işbirliğinin de önemini vurguladı.

***
Ermenistan Millet Meclisi Bşk. Yard. Eduard Şarmazanov ve Meclis Ermenistan-Yunanistan Dostluk Grubu üyeleri bugün 25 Şubat’ta  Yunanstan Meclis Bşk. Vangelis Meymarakis başkalığındaki heyetle bir araya geldi.
Meclis Ermenistan-Yunanistan Dostluk Grubu Bşk. Eduard Şarmazanov, konukları Meclis’te kabulden memnuniyetin ifade etti, Ermeniler ve Yunanlıların ortak tarih ve değerler sistemi olan halklar olduğunu ve inkarcılığa karşı birlikte mücadele etmeleri gerektiğini belirtti. Şarmazanov, benzeri ziyaretlerin iki ülke bağlarının pekişmesine katkıda bulunduğunu kanaatini ifade etti. Meclis Bşk. Yard. Dostluk gruplarının işbirliğine değindi, dost halkların uluslararası platformlardaki işbirliğinin de önemini vurguladı.
Yunan Meclis Bşk., Yunan ve Ermeni milletvekillerinin Avrupa kurumlarında sıkı işbirliğinde bulundukları ve birbirlerine destek olduklarını belirtti. Vangelis Meymarakis Ermeni-Yunan ilişkilerinin yüksek düzeyde bulunduğunu, daha da gelişip derinleşeceği kanaatini belirtti. Meymarakis bölgedeki gelişmelerden oldukça haberdar olduklarını ve sorunların diyalog, işbirliği  yoluyla çözülmesi gerektiğini kaydetti.
Ermenistan-Yunanistan Dostluk Grubu üyeleri, Yunan Meclis başkanını, Meclis Şeref madalyasıyla ödüllendirilmesi vesilesiyle tebrik ettiler.
News from Armenia – NEWS.am

http://news.am/tur/news/196102.html

Yorumlar kapatıldı.