İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Kurtarılmış topraklarda kent inşası Azerbaycan’la daha medeni düzeyde müzakereye olanak verir

Kurtarılmış topraklarda kent inşası uluslararası hukuk veya toprak bütünlüğünün ihlali olmaz, bu tamamıyla uluslararası hukukun korunmasıdır, zira anılan adımla Ermenistan izolasyonu kaldırmış olur. Açıklama, AzerSSC’li  Mülteciler Kongresi Başkanlığının düzenlediği yuvarlak masa esnasında «Aratta» Gençlik Kulübü Medyayla İlişkiler Bl. Bşk. Siyaset bilimci Hovik Veranyan’dan geldi.

Veranyan, Ermenistan’ın abluka altında bulunduğundan  ciddi bir problemle karşı karşıya bulunduğunu ifade ederek ″Bilindiği gibi uluslararası hukukta abluka savaş işlemidir. Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü (KGAÖ) üyesi ve Rusya’yla müstakil anlaşmalara sahip olarak biz askeri müttefiklerimize Ermenistan’ın izolasyonunun kaldırılmasına katkıda bulunulması çağrısı yapmalıyız″ dedi.
Uzmanın kurtarılmış topraklarda kent inşasının Azerbaycan’la daha medeni düzeyde müzakereler yürütmeye olanak vereceği kanaatini ifade ederek ″Bu devletle kendi dilinden konuşmadığında, sinik bir dille konuşmaya başlıyor. Anılan projenin gerçekleşmesi durumunda Azerbaycan, Ermenistan’ı kolayca yenemiyeceğini anlar″ dedi.
Yuvarlak masanın bir diğer katılımcısı «Aratta» Gençlik kulübü üyesi Hovhannes Basentsyan, eğitimin öneminin altını çizerek, geleceğin kentinin bölge ve dünya için eğitim merkezi olacağını sözlerine ekledi.
News from Armenia – NEWS.am

http://news.am/tur/news/196028.html

Yorumlar kapatıldı.