İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Belediyeye 4 dilde tabela

Diyarbakır Sur Belediyesi, hizmet binası girişine 4 dilde hazırlanan tabela astı. Diyarbakır Sur Belediyesi’nin Türkçe, Kürtçe, Ermenice ve Süryanice hazırlanan tabelası hizmet binası girişine asıldı.Sur Belediye Başkan Vekili Nakşi Sayar, yaptığı açıklamada, belediye binasının girişine 4 dilden oluşan tabelanın konulduğunu belirterek, bunun bir ilk olduğunu söyledi.

Tabelada Türkçe, Kürtçe, Ermenice ve Süryanice “Sur Belediyesi” yazıldığını kaydeden Sayar, “Gönül isterdi bu coğrafyada konuşan diğer dil ve lehçelerden de yazabilseydik. Teknik olarak imkanlar şimdilik buna el verdi. Çok dilli belediyecilik anlamında en önde yer alıyoruz. Dilleri ve renkleri Allah’ın yarattığına inanıyoruz. Bu anlayışla böyle bir hizmeti yapmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.
Yaptıkları hizmeti bir ikram olarak görmediklerini dile getiren Sayar, tarihi, insani ve İslami bir görev olarak değerlendirdiklerini sözlerine ekledi. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi de hizmet binası girişine Türkçe ve Kürtçe olmak üzere 2 dilde tabela asmıştı.

http://www.ntvmsnbc.com/id/25501120/

Yorumlar kapatıldı.