İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni, Süryani ve Rus adaylar

Mahmut Övür
Yerel seçimler, “Yeni Türkiye”nin ilk seçimleri olacak… Sonraki iki seçimi de buradan çıkan sonuç belirleyecek. Bu seçim, gerileyen askeri vesayete de sonradan ortaya çıkan “dindar” eksenli bürokratik vesayete de bir mesaj olacak. Bu yüzden yerel seçim süreci biraz sert geçecek. AK Parti tüm saldırılara rağmen gücünü korumaya, vesayetçi muhalefet ise ölümcül saldırılar yapmaya devam edecek… Gerçi hâlâ yerelde bile adaylar demokratik yöntemlerle belirlenmiyor ama yine de çeşitleniyor. Bu haliyle bile ortaya çıkan listelere bakın… Gençleri, kadınları ve farklı etnik kesimleri farklı partilerin listelerinde görebiliyoruz. Bırakın geçmişte dikkate alınmayan bu toprakların kadim halkları Ermeni, Rum ve Süryani vatandaşları artık Antalya’da yaşayan Rus kadınlar bile belediye meclisi adayı yapılabiliyor.

***
Yerel seçimler, “Yeni Türkiye”nin ilk seçimleri olacak… Sonraki iki seçimi de buradan çıkan sonuç belirleyecek. Bu seçim, gerileyen askeri vesayete de sonradan ortaya çıkan “dindar” eksenli bürokratik vesayete de bir mesaj olacak. Bu yüzden yerel seçim süreci biraz sert geçecek. AK Parti tüm saldırılara rağmen gücünü korumaya, vesayetçi muhalefet ise ölümcül saldırılar yapmaya devam edecek. Bu mücadele sonrası ilk kez her türlü vesayetten arınmış siyaset dönemi başlayacak. Bunun iki önemli ipucunu şimdiden görüyoruz. Kürt siyasi hareketi ilk kez çok temel sorunların “sandık”la çözülebileceği üzerinden siyaset yapacak. İkincisi ise bu seçimlerle siyaset hem ses, hem de renk olarak çok çeşitlenecek.
Gerçi hâlâ yerelde bile adaylar demokratik yöntemlerle belirlenmiyor ama yine de çeşitleniyor.
Bu haliyle bile ortaya çıkan listelere bakın… Gençleri, kadınları ve farklı etnik kesimleri farklı partilerin listelerinde görebiliyoruz. Bırakın geçmişte dikkate alınmayan bu toprakların kadim halkları Ermeni, Rum ve Süryani vatandaşları artık Antalya’da yaşayan Rus kadınlar bile belediye meclisi adayı yapılabiliyor.

http://www.sabah.com.tr/Yazarlar/ovur/2014/02/22/ermeni-suryani-ve-rus-adaylar

Yorumlar kapatıldı.