İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

California Eyalet Kongresi’nde Ermeni Tasarısı

TurkishNY.com – Perşembe günü California Eyalet Meclisi Başkanı John A. Perez, sözde Ermeni soykırımına ilişkin bir tasarı sundu.Asbarez’in haberine göre AJR 35 isimli tasarıda Türkiye’ye sözde Ermeni soykırımını tanıması yönünde çağrıda bulunuluyor.

Tasarıda ayrıca Kongre’ye ve Başkan Barack Obama’ya da Ermenilere karşı yapıldığı iddia edilen uygulamaların bir soykırım teşkil ettiğini resmen ve devamlı olarak tanınmaları ve onaylamaları çağrısında bulunuluyor.

Tasarıda 1915-1923 yılları arasında gerçekleştirildiği iddia edilen sözde Ermeni soykırımının 20. yüzyılın ilk soykırımı olduğu iddia edilerek Türkiye, 1,5 milyon Ermeni’yi katletmekle itham ediliyor.
Ermenilere uygulandığı iddia edilen katliamın dünya tarihindeki en acımasız insan hakları ihlallerinden biri olduğu iddia edilen tasarıda ABD’li yetkililere Türkiye’ye Ermeni iddialarının tanınması konusunda baskı yapılması talep ediliyor. 
Tasarı metninde ayrıca California Eyalet Kongresi’nin 20-26 Nisan 2014 haftasını “1915-1923 Ermeni Soykırımı California Anma Haftası” olarak kabul etmesi talep ediliyor.
http://www.turkishny.com/special-news/56-special-news/145338-california-eyalet-kongresinde-ermeni-tasarisi#.UwfKVPl_uWY
                                  

Yorumlar kapatıldı.