İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Bazı Uluslararası Kuruluşlar, Ermenistan- Türkiye Sınırını Açmak İstiyor”

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı Idaresi Politik Analiz ve Enformasyon Dairesi Başkanı Elnur Aslanov, Avrupa merkezli bazı uluslararası kuruluşların Ermenistan ve Türkiye sınırının açılmasına yönelik çalışmalar yürüttüklerini bildirdi. Başkent Bakü’de Stratejik Araştırmalar Merkezi’nin(SAM) ev sahipliğinde düzenlenen “ Azerbaycan, Gürcistan, Türkiye Üçlü Birlik ve Bölgesel Siyasetin Geleceği” konulu konferanstan sonra basının sorularını yanıtlayan Aslanov, kapıların açılması için bazı fon kuruluşlarının bütçe bile ayırdıklarını iddia etti.

Aslanov Türk yetkililerinin, Dağlık Karabağ sorununun Azerbaycan’ın toprak bütünlüğü çerçevesinde çözülmeden sınırın açılmayacağını hatırlattı. Azeri yetkili, buna rağmen bazı devlet ve kuruluşların kapıların açılması için çalışmalar yürütmesini esefle takip ettiklerini ifade etti. Aslanov açıklamasında Türkiye’nin samimiyetine inandıklarını vurguladı.
Basına açıklamalarda bulunan Karadeniz Strateji Araştırmaları ve Uygulamaları Merkezi (KARASAM) Başkanı Doç. Dr. Yalçın Sarıkaya, Gürcistan, Azerbaycan ve Türkiye’nin birbirlerinin toprak bütünlüğü ve egemenliğine gösterdiği saygı, ekonomik kalkınmalarına verdikleri desteğin artık üçlü yapı haline gelen oluşumun Hayat damarları olduğunu ifade etti.
Konferansın gün boyunca devam eden oturumlarında konularında uzman akademisyen ve bürokratların katılımıyla bölgenin enerji, nakliyat, yatırım potansiyeli ve savunma sanayisi konularında işbirliği konuları masaya yatırılacak.

http://www.sondakika.com/haber/haber-bazi-uluslararasi-kuruluslar-ermenistan-turkiye-5677844/

Yorumlar kapatıldı.